Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Április 16. 12:12, péntek | Helyi

Augusztus végéig lesz látogatható a hatvanhetedik kiállítás

Augusztus végéig lesz látogatható a hatvanhetedik kiállítás

A Tornyai János Múzeum tájékoztatja a művészetkedvelő közönséget, hogy a járványügyi korlátozások feloldását követően 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat 2021. augusztus 29 -ig lesz látogatható az Alföldi Galériában.

Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő kortárs képzőművészeti kiállításán 215 alkotás nyújt átfogó képet korunk hazai képzőművészetéről.

A hatvanhetedik tárlat már 2020 november végére elkészült és azóta készen áll a látogatók fogadására, azonban a mindennapi életet és a muzeális intézmények nyitvatartását korlátozó intézkedések miatt ezidáig nem tekinthették meg sem a kiállító alkotók, sem a művészetkedvelő közönség, ezért került meghosszabbításra a nyár végéig.



A szervezők egyben kénytelenek voltak azt a kényszerű döntést is meghozni, hogy a bizonytalan helyzet és a korlátozások elhúzódása miatt az idén, 2021-ben nem rendezik meg a Vásárhelyi Őszi Tárlatot. A Tornyai János Múzeum munkatársai bíznak abban, hogy az elkövetkező esztendőben újult erővel, a megszokott rend szerint lesz mód és lehetőség a hatvannyolcadik tárlat megvalósítására.

A jelenlegi kiállítást azonban az idén, amint lehetőség nyílik rá, mindenképpen megnyitják és látogathatóvá teszik a szervezők, így 2021-ben sem marad „Vásárhelyi Őszi Tárlat nélkül” a hazai képzőművész-társadalom és a művészetkedvelők közössége.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.