Városlista
2022. november 29, kedd - Taksony

Hírek

2022. Augusztus 30. 14:35, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatósá

Augusztus 27-től már lehet utazni a szeptemberi bérletekkel a MÁV-Volán-csoport járatain

Augusztus 27-től már lehet utazni a szeptemberi bérletekkel a MÁV-Volán-csoport járatain

Már augusztus 27-től elfogadja a MÁV-Volán-csoport a szeptemberi havi és első félhavi dolgozói- és tanulóbérleteket a MÁV-START vonatain, valamint a helyi és helyközi Volánbusz-járatain.

Továbbá a HÉV szigetszentmiklósi (H6), gödöllői és mogyoródi (H8) vonalain – ahol érvényesek a MÁV-START és a Volánbusz bizonyos bérletei – szintén most szombattól lehet a szeptemberi vasúti és autóbuszbérletekkel utazni.

Az iskolakezdés miatt jelentősen megnő az utasok száma, a pénztáraknál és jegykiadó automatáknál is nagyobb sorok alakulhatnak ki. Ennek elkerülése érdekében a Technológiai és Ipari Minisztérium úgy döntött, hogy a megszokottnál már öt nappal korábban, augusztus 27-től fogadják el a közösségi közlekedési társaságok a szeptemberre érvényes helyközi havi és első félhavi tanuló- és dolgozóbérleteket. A tíz éve változatlan árú helyközi bérletek érvényességi időtartama így öt teljes nappal meghosszabbodik ebben a hónapban.

A Volánbusz helyi díjszabással közlekedő járatain – Győrt kivéve – szintén szombattól érvényesek a szeptemberi havi és félhavi bérletek.

Ezeken túl az SZKT Szeged helyi forgalomban kiadott szeptember havi tanuló és dolgozó bérletei, valamint az őszi szemeszter bérletek a TramTrain járatain is felhasználhatók augusztus 27-től.

A MÁV-Volán-csoport újra felhívja a figyelmet, hogy érdemes a menetjegyet elővételben megváltani, akár az 5 százalékos kedvezményt nyújtó automatákból, vagy 10 százalékos kedvezménnyel vehetők igénybe az online jegyvásárlási felületek, a megújult Elvira vagy a MÁV mobilalkalmazása is. A Volánbusz helyi és helyközi menetjegyei, bérletei megváltásához pedig a Közlekedési Mobiljegy és a viszonteladók alkalmazásának használatát ajánljuk.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 12:48, hétfő | Helyi

Lejátszotta első mérkőzését a Kosársuli felnőtt női csapata

Lejátszotta történetének első felnőtt női bajnoki mérkőzését a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület női csapata a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei bajnokságban lép pályára a következő hónapokban.

2022. November 28. 12:39, hétfő | Helyi

Vers a Peronon – adventi különkiadás

A MÁV, a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesülettel karöltve, az elmúlt években nyaranta már megszokott, peronokon hallható versek után újabb nagy fába vágja a fejszéjét.

2022. November 22. 10:52, kedd | Helyi

Újítsuk fel Európát!

Az energiamegtakarítás közös érdek

2022. November 22. 10:49, kedd | Helyi

Saját nevelésű edző a Kosársuli kispadján

Saját nevelésű edző váltja Slobodan Kalinicet a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli kispadján.