Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Czirok Nelli

Átadták az új PIHENŐPARKot hódmezővásárhelyen

Átadták az új PIHENŐPARKot hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 831 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásból valósította meg

a TOP-6.3.2-15-HM1-2016-00001 azonosítószámú „Zöld Hódmezővásárhely környezettudatos közterület megújítás Hódmezővásárhelyen” című pályázatát, melynek keretében Hódmezővásárhelyen a volt Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola helyén egy pihenőpark létesült, valamint a projektből megújításra került az Európa Park sportpályája és egyes zöld felületei. A projekt a Széchenyi 2020 keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg.

A projekt keretében a Kaszap és Hódtó utca által határolt, évek óta üresen álló területen közparki funkció valósult meg, melynek legfőbb szervező ereje a 2645 m2 vízfelületű tó. A parkba látogatókat lépcsőző fogadóterek, természetes napozórétek, dombok, virágos rétek fogadják. A tó látványa egy hiányt foltoz be a város életében, melyen keresztül kettő híd is áthalad. A területen a hazai ökológiai viszonyoknak megfelelő, honos fajokkal telepített, természetközeli park kialakítása volt a cél. Az egyszerre beültetett növények folyamatos látványt nyújtanak, az elnyíló virágokat felváltják a következő szezonális növények.

A park funkcionálisan a városban élők rekreációs igényeit szolgálja ki, így alapvető funkcióként jelenik meg a tó, víz témára hangolt játszótér, melyhez közel, de szeparáltan fitnesz-tér valósult meg.

Az egész park akadálymentesen lett kialakítva, így például a kerekes széket használók a városban egyedülálló módon el tudják vinni játszóterezni a kisgyermek családtagjaikat, hiszen a játszótéri elemek, a büfé, a mosdó akadálymentesen megközelíthetőek. A park területén ingyenes wifi érhető el.

Az Európa Park projektelem lényeges elemei között a meglévő faállomány kezelésén kívül a sportpálya felújítása és a parkon átfutó betonlap burkolat cseréje történt meg. A fejlesztések során a meglévő aszfaltburkolatos sportpálya új aszfalt réteget kapott. A meglévő sport kerítés felújításra került a fémszerkezet festésével, hiányzó elemek cseréjével.

A projekt 2016. október 01-én kezdődött, a kivitelezések 2018. júniusában kezdődtek és a teljes beruházás 2019. május 31.-én zárul.

A projektről bővebb tájékoztatást ahttp://www.zoldhodmezovasarhely.hu oldalon olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.