Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2012. Július 22. 09:13, vasárnap | Életmód
Forrás: pto.hu

Aston Martin One-77 luxusbringa

Aston Martin One-77 luxusbringa

A luxus és kevésbé luxus autómárkák szinte mindegyike előállt már saját egy a saját neve alatt futó bringával. Míg a trend az elektromotor rásegítéses irányba tart sokan kitartanak a klasszikus lábbal hajtott verziónál.

A patinás Aston Martin márkából az egyik leghíresebb (és legdrágább) típus a One-77-es kupé volt, a négykerekű autócsodák mellett viszont elérkezetnek látták az időt és ők is tesznek egy kitérőt a kétkererkűek világába is, és elkészítették a One-77 biciklis verzióját. Mivel sok tapasztalatuk nemigen volt a bringák készítésében, összeálltak a biciklik kategóriában a legfelső szegmenst képviselő és az egyik legrdágább széria versenybringát a Factor 001-et gyártó Factorral, a közös munka eredménye az impozáns One-77 Cycle lett, ami ránézésre egy minőségi versenybringának tűnik, azonban az Aston Martin bevallása szerint technológiai értelemben a legfejlettebb modellt készítették el.

Ebben lehet valami, elég ha a beépített számítógépes rendszert nézzük, egy GPS-egység figyeli a pontos pozíciót, plusz minden részen szenzorok borítják a karosszériát (például a hátsó keréknél és a hajtóműnél), amik segítségével több mint 100 különböző faktort lehet folyamatosan nyomon követni a nyeregben ülve, többek közt a forgatónyomatékot, a kerekek sebességét, az utak emelkedési szögét, illetve a láb által kifejtett hajtóerőt bal és jobb lábra egyaránt lebontva, sőt még a súrlódási és a hajtóerő veszteséget is.

A 20 sebességes váltó segít kiegyenlíteni az útviszonyokat, elől-hátul pedig erős fényerővel bíró LED-lámpák biztosítják a megfelelő látásviszonyokat. A One-77 Cycle súlya meglehetősen könnyű, mindössze 7,4 kilós, köszönhetően a váz és a kormányszerkezet szénszálas kivitelezésének, a vázából amúgy 51-től 61 cm-es változatig van választék, természetesen mind Aston Martin dizájelemekkel felpimpelve.

Stílszerűen mindössze 77 darab készül a limitált kiadású bicikliből, így a márka rajongóinak érdemes sietniük a vásárlással, de lehet, hogy útközben lelassítanak majd, hiszen darabonként 39.000 dolláros vételár mellett juthatnak csak hozzá (~9 millió Ft). Bővebben a bringa alapját képező Factor 001 F1 technológiás versenybicikliről. Az Aston Martin kiadás fullos, részletes specifikációja itt: Aston Martin One-77 Cycle.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 07:49, péntek | Életmód

Elhunyt Donald Sutherland kanadai színész

Elhunyt csütörtökön 88 éves korában Donald Sutherland Oscar-, Golden Globe- és Emmy-díjas kanadai színész Miami városában.

2024. Június 20. 16:40, csütörtök | Életmód

A legjobbak közé jutott egy tokaji aszú a ecanter World Wine Awards-on

Bekerült a mindössze ötven Best in Show bor közé a Gizella Pince 6 puttonyos 2019-es tokaji aszúja a világ egyik legtekintélyesebb borversenyeként számon tartott Decanter World Wine Awards (DWWA) idei kiadásán.

2024. Június 20. 08:01, csütörtök | Életmód

ESET: a nagy sportesemények idején az internetes csalók is aktívabbak

Nemcsak a szurkolók, a kiberbűnözők is várják a nagy sporteseményeket, hiszen a futball Eb és az olimpia újabb csalási lehetőségeket nyit meg előttük:

2024. Június 19. 13:12, szerda | Életmód

Csaknem kétezer gyerek halálát okozza naponta világszerte a légszennyezettség

Csaknem kétezer öt év alatti gyerek halálát okozza naponta világszerte a légszennyezettség, amely a kisgyerekekkori halálozás második legnagyobb egészségi kockázati tényezőjévé vált az alultápláltság után