Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2023. Április 03. 16:35, hétfő | Helyi
Forrás: Elek András Tornyai János Múzeum

Áprilisban nyitnak a muzeális kiállítóhelyek Hódmezővásárhelyen

Áprilisban nyitnak a muzeális kiállítóhelyek Hódmezővásárhelyen

Módosul az Emlékpont és az Alföldi Galéria nyitva tartása

Öt hónapos zárva tartást követően, április elsején ismét megnyitja kapuit a hódmezővásárhelyi Emlékpont. A (fél)múlt vásárhelyi történelmét és hétköznapjainak tárgykultúráját bemutató muzeális intézmény módosított nyitva-tartással, csütörtöktől szombatig 9 és 16 óra között várja a látogatókat. 2023. április 2-ától ismét látogathatóvá válik az Alföld képzőművészetét bemutató kiállítóhely, a Kossuth téri Alföldi Galéria is, amely az eddigiektől eltérően a hétfői múzeumi szünnap mellett szombatonként is zárva tart.

Az energiaválság hatására döntött 2022 őszén Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése arról, hogy a téli, fűtési időszakra bezár a látogatók előtt a Tornyai János Múzeum három muzeális kiállítóhelye: az Alföldi Galéria, az Emlékpont, valamint a Zsinagóga és Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhely. Utóbbi az áprilisi újranyitással változatlan módon, szombat kivételével minden nap 9 és 13 óra között várja az érdeklőket a Dél-Alföld egyik legszebb izraelita templomába, illetve a vészkorszak áldozataira emlékező kiállításon. Hódmezővásárhely főterén, az egykori Ógimnázium emeletén megtekinthető Alföld művészete állandó kiállítás az áprilistól kezdődően szombatonként nem lesz látogatható, azonban már e hónap második felében két új időszaki tárlattal készül a vásárhelyi múzeum az Alföldi Galéria földszintjén. A kommunista diktatúra és az államszocializmus időszakát feldolgozó Emlékpont nyitva-tartása április 1-től megváltozik: vasárnaptól szerdáig zárva tart, a nyitva-tartás órái csütörtök és szombat között napjában délelőtt kilenc és délután négy között lesznek.

A húsvéti ünnepre való tekintettel a Tornyai János Múzeum és muzeális kiállítóhelyei április 7. és 10. között zárva lesznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.

2024. Július 25. 07:43, csütörtök | Belföld

Májusban több mint 10 százalékkal nőttek a reálbérek

2024. Július 25. 07:41, csütörtök | Belföld

Új vasútvonal épül Szeged és Temesvár között

Magyarország és Románia közlekedési megállapodást írt alá, amelynek értelmében megkezdik a Szeged és Temesvár közötti vasútvonal építésének előkészületeit, valamint 2027-ig újabb határátkelőhelyet létesítenek