Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Április 03. 16:35, hétfő | Helyi
Forrás: Elek András Tornyai János Múzeum

Áprilisban nyitnak a muzeális kiállítóhelyek Hódmezővásárhelyen

Áprilisban nyitnak a muzeális kiállítóhelyek Hódmezővásárhelyen

Módosul az Emlékpont és az Alföldi Galéria nyitva tartása

Öt hónapos zárva tartást követően, április elsején ismét megnyitja kapuit a hódmezővásárhelyi Emlékpont. A (fél)múlt vásárhelyi történelmét és hétköznapjainak tárgykultúráját bemutató muzeális intézmény módosított nyitva-tartással, csütörtöktől szombatig 9 és 16 óra között várja a látogatókat. 2023. április 2-ától ismét látogathatóvá válik az Alföld képzőművészetét bemutató kiállítóhely, a Kossuth téri Alföldi Galéria is, amely az eddigiektől eltérően a hétfői múzeumi szünnap mellett szombatonként is zárva tart.

Az energiaválság hatására döntött 2022 őszén Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése arról, hogy a téli, fűtési időszakra bezár a látogatók előtt a Tornyai János Múzeum három muzeális kiállítóhelye: az Alföldi Galéria, az Emlékpont, valamint a Zsinagóga és Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhely. Utóbbi az áprilisi újranyitással változatlan módon, szombat kivételével minden nap 9 és 13 óra között várja az érdeklőket a Dél-Alföld egyik legszebb izraelita templomába, illetve a vészkorszak áldozataira emlékező kiállításon. Hódmezővásárhely főterén, az egykori Ógimnázium emeletén megtekinthető Alföld művészete állandó kiállítás az áprilistól kezdődően szombatonként nem lesz látogatható, azonban már e hónap második felében két új időszaki tárlattal készül a vásárhelyi múzeum az Alföldi Galéria földszintjén. A kommunista diktatúra és az államszocializmus időszakát feldolgozó Emlékpont nyitva-tartása április 1-től megváltozik: vasárnaptól szerdáig zárva tart, a nyitva-tartás órái csütörtök és szombat között napjában délelőtt kilenc és délután négy között lesznek.

A húsvéti ünnepre való tekintettel a Tornyai János Múzeum és muzeális kiállítóhelyei április 7. és 10. között zárva lesznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.