Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2012. Július 28. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Antioxidánssal a hasnyálmirigyrák ellen

Antioxidánssal a hasnyálmirigyrák ellen

Azoknak az embereknek, akik C és E vitaminban, ásványi szelénben és antioxidánsokban gazdag étrendet fogyasztanak, jóval kisebb esélyük van a hasnyálmirigyrák kialakulására, mint társaiknak - számol be a Fox News.

A tanulmányban részt vettek közül azoknak, akik mindhárom említett összetevőben gazdag étrendet tartottak, 67 százalékkal kevesebb volt az esélyük a hasnyálmirigyrák kialakulására a tíz éves vizsgálati időszak alatt, mint azon társaiknak, akik e három összetevőből csak minimális mennyiségűt vittek be szervezetükbe.A csökkent kockázat azzal magyarázható, hogy a C és E vitamin, a szelén, valamint az antioxidánsok kombinációja ellensúlyozza az oxigén-szabadgyökök felhalmozódását, amik károsíthatják a DNS-t.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 07:49, péntek | Életmód

Elhunyt Donald Sutherland kanadai színész

Elhunyt csütörtökön 88 éves korában Donald Sutherland Oscar-, Golden Globe- és Emmy-díjas kanadai színész Miami városában.

2024. Június 20. 16:40, csütörtök | Életmód

A legjobbak közé jutott egy tokaji aszú a ecanter World Wine Awards-on

Bekerült a mindössze ötven Best in Show bor közé a Gizella Pince 6 puttonyos 2019-es tokaji aszúja a világ egyik legtekintélyesebb borversenyeként számon tartott Decanter World Wine Awards (DWWA) idei kiadásán.

2024. Június 20. 08:01, csütörtök | Életmód

ESET: a nagy sportesemények idején az internetes csalók is aktívabbak

Nemcsak a szurkolók, a kiberbűnözők is várják a nagy sporteseményeket, hiszen a futball Eb és az olimpia újabb csalási lehetőségeket nyit meg előttük:

2024. Június 19. 13:12, szerda | Életmód

Csaknem kétezer gyerek halálát okozza naponta világszerte a légszennyezettség

Csaknem kétezer öt év alatti gyerek halálát okozza naponta világszerte a légszennyezettség, amely a kisgyerekekkori halálozás második legnagyobb egészségi kockázati tényezőjévé vált az alultápláltság után