Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Július 11. 21:15, péntek | Belföld
Forrás: MÁV Zrt.

Albert Flórián, a „Császár” nevét viseli a MÁV Nosztalgia felújított étkezőkocsija

Albert Flórián, a „Császár” nevét viseli  a MÁV Nosztalgia felújított étkezőkocsija

Ünnepélyes keretek között ma avatták fel a Nyugati pályaudvar királyi várója előtt az Albert Flórián, a „Császár” nevét viselő étkezőkocsit, melyet kívülről a legendás focista portréja és neve díszít.

A kocsi belső kialakításában stílusosan a zöld-fehér színvilág köszön vissza. Az Albert étkezőkocsiban kapott helyet a „mozgó Albert-kiállítás”, melynek képanyagában a kiváló sportember pályafutása követhető nyomon. Az ünnepi eseményen a legértékesebb Albert relikviák közül az Aranylabdát, az ezüstcipőt és a Vásárvárosok Kupáját is kiállították.

Az étkezőkocsit a MÁV Nosztalgia a tavalyi évben vásárolta meg, és szolgáltatásfejlesztési programja keretében felújította. A kívül-belül megújult étkezőkocsi ezen túl a légkondicionált Gyertyafény Expressz vacsoravonatok, a határokat átívelő Élményvonatok, valamit a Jewels of Persia (Perzsia kincsei) luxusvonatban fog közlekedni. A hazai és nemzetközi élményvonatos programok új őszi színfoltja lesz kulturális és szabadidős sportprogramjával az Albert Expressz, mely az idegenforgalmi szezonhoz illeszkedően az őszi turisztikai idényben indul majd el: a célállomások között szerepel a szlovákiai Dunaszerdahely, a kárpátaljai Visk, Révkomárom, valamit Szabadka városa.

A ma délelőtti avatóünnepséget követően felejthetetlen nap vár az Albert emlékvonat résztvevőire. Az utasok közt szerepelnek – meghívott vendégként – a vonat névadójának hozzátartozói, a Magyar Újságíró Labdarúgó Válogatott, valamint a Színész Válogatott, továbbá ismert egykori Ferencváros játékosok. A mai célállomáson, Veresegyházon, a Magyar Újságíró, és Színész Válogatott vegyes csapata játszik öregfiúk rangadót a helyiek ellen. A sajtóeseménnyel egybekötött különvonatos utazással a korszak legnagyobb magyar játékosának alakját, emlékét idézik meg a futballbarátokkal és tisztelőkkel, szimpatizánsokkal közösen. Az egész napos program a sportra épül, és azt szolgálja, hogy méltón emlékezzenek a „Császárra”, ápolva a magyar futball nemes hagyományait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.