Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. November 15. 14:19, hétfő | Helyi
Forrás: Elek András

Adventi orgonakoncertek az Ótemplomban

Adventi orgonakoncertek az Ótemplomban

A hangszerek királynőjének dallamaival indul a hódmezővásárhelyi Református Ótemplom adventi koncertsorozata 2021-ben.

November utolsó vasárnapján Kristófi László előadásában többek között Bach, Haydn és Liszt művek csendülnek fel, majd az első decemberi szombaton Rákász Gergely Beteljesült ünnep című koncertje varázsol karácsonyi hangulatot a főtéri templomba.

A Fisher Annie-ösztöndíjas Kristófi László ‑ az október elején rendezett Cseresnyés könyvbemutatón már adott ízelítőt orgonajátékából ‑ november 28-án, advent első vasárnapján 18 órakor kezdődő ingyenes, jótékonysági célú estjén egy bővebb válogatást mutat be repertoárjából a Református Ótemplomban, amelyen a hagyományos, döntően a barokk kor orgonára komponált darabjai kapnak helyet.

Rákász Gergely állandó, visszatérő és elmaradhatatlan vendége az adventi ótemplomi hangversenyeknek. December 4-én, szombaton szintén este hat órai kezdettel az ország ismert és kedvelt koncertorgonistája egy ünnepélyes, látványában és hangzásában is különleges hangversennyel ‑ történelmi kitekintéssel és szeretetteli gondolatokkal ‑ indítja útnak a vendégeket karácsony felé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.