Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Március 26. 08:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A Volánbusz felfüggeszti az első ajtós felszállást

A Volánbusz felfüggeszti az első ajtós felszállást

A járványügyi helyzetre tekintettel, az utasok és a buszvezetők védelmében a Volánbusz március 29-től valamennyi járatán felfüggeszti az első ajtós felszállást, a járművezetőket pedig kordonnal határolja el

- közölte a társaság csütörtökön. A kontaktus minimalizálásáért az országos, az elővárosi és a regionális forgalomban, illetve azokon a településeken, ahol a társaság látja el a helyi közlekedési szolgáltatást, a helyi járatokon hétfőtől egységesen felfüggesztik az első ajtós felszállást - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, a kordonozást követően továbbra is elérhető értékesítő csatornákon - pénztárak, jegykiadó automaták, "közlekedési mobiljegy" alkalmazás és társalkalmazásai -, illetve a partnereknél a korábban megszokottak szerint lehet jegyet vagy bérletet vásárolni.

Újdonságként a MÁV-Start pénztáraiban - országszerte csaknem 300 helyszínen - március 29-től első lépésben a helyközi április havi bérleteket lehet megvásárolni.

A Volánbusz közölte azt is, hogy a védekezés kezdete óta több mint 216 ezer liter felületfertőtlenítőszert használtak fel a tisztítási feladatok elvégzéséhez.

Kézfertőtlenítőből, fertőtlenítő hatású folyékony szappanból csaknem 68 ezer litert biztosított, a szájmaszkok különböző típusaiból már 690 ezernél is többet osztott ki munkatársainak a társaság.

Az állomásokon országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagoló szolgálja az utasok és a munkavállalók biztonságát, valamint már 125 ózongenerátor gondoskodik a teljes autóbusz-állomány, az utasforgalmi helyiségek és a telephelyek fertőtlenítéséről - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.