Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Április 24. 10:24, péntek | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

A vasúttársaság május 31-ig hosszabbította meg a nemzetközi jegyek díjmentes visszatérítését

A vasúttársaság május 31-ig hosszabbította meg a nemzetközi jegyek díjmentes visszatérítését

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel, a külföldi vasúttársaságok által meghozott intézkedések miatt a MÁV-START

kezelési költség nélkül visszatéríti a május 31-ig érvényes nemzetközi jegyek árát célországtól függetlenül, amennyiben az utas lemond az utazásról.

A nemzetközi menetjegyek jelenleg az előírásoknak megfelelően, korlátozás nélkül megválthatók, azokra a vonatokra, amelyek közlekedésében nincs ismert korlátozás. Azonban a járványügyi helyzet és az életbe léptetett kormányzati intézkedések miatt a MÁV-START az általa kiállított, április 30. helyett már a május 31-ig érvényes nemzetközi menetjegyek és helybiztosítások árát is kezelési költség nélkül visszatéríti, amennyiben az utas lemond az utazásról. A díjmentes visszatérítést abban az esetben is kérheti az utas, ha a visszaútra (külföldre vagy Magyarország felé) szóló nemzetközi menetjegy június elseje utáni dátumra érvényes. Ebben az esetben feltétel, hogy megegyezzen a vásárlás dátuma, ideje és a jegykiadó hely az oda- és a visszaútra is szóló jegyek esetében, illetve az odaútra az érvénytartam június 1-je előtti legyen.

Jegypénztárban vásárolt nemzetközi jegyek esetében a nemzetközi pénztáraknál és az ügyfélszolgálatokon személyesen nyújthatják be az utasok a visszatérítési kérelmüket. Ezt elektronikus úton is jelezhetik az eszrevetel@mav-start.hu címen, ebben az esetben az eredeti menetjegyet postai úton el kell juttatni az ügyfélszolgálatra, a 1426. Budapest, Pf.: 56. címre.

Abban az esetben, amennyiben a pénztárban bankkártyával vagy készpénzzel vásárolt nemzetközi menetjegy értéke nem haladja meg az 50 ezer forintot, azonnali visszatérítését kérheti az utas személyesen a nemzetközi pénztárakban vagy a személyes ügyfélszolgálatokon. (Bankkártyás vásárlás esetén a menetjegy értékét a pénztárban visszautalják bankszámlára.) Az 50 ezer forintnál nagyobb értékű személyesen, készpénzért vagy bankkártyával, vásárolt menetjegyek visszatérítése – a vasúttársaság honlapjáról is letölthető – visszatérítési igénybejelentő nyomtatvány kitöltésével lehetséges, ebben az esetben a menetjegy értékét a megadott számlaszámra utalja vissza a vasúttársaság. Online jegyváltás esetén az eszrevetel@mav-start.hu címen nyújthatják be igényüket.

A vasúttársaság továbbra is folyamatosan figyeli a járványügyi helyzetet és vizsgálja a további intézkedések meghozatalát. Arra kéri az utasait, hogy az utazások tervezése és a jegyek megvásárlása előtt tájékozódjanak az aktuális nemzetközi közlekedési helyzetről a MÁV weboldalán (www.mavcsoport.hu), illetve a MÁVINFORM facebook oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.