Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2017. Március 12. 08:43, vasárnap | Helyi
Forrás: Hevesi Nóra Varga Eszter Kommunikációs igazgató Média kapcsolatok menedzser Tes

A vásárlók kezében a döntés!

A vásárlók kezében a döntés!

Csongrád megyében is indul az áruházi szavazás a Tesco közösségi programjának nyerteseire

Vásárlói kezébe adja a döntést a Tesco: mától április 4-éig lehet az áruházakban szavazni arról, milyen helyi, jótékony célú kezdeményezéseket támogasson az áruházlánc az „Ön választ, mi segítünk” programja keretében. Országosan 61 körzetben, összesen 177 helyi program közül választhatnak a vásárlók, ebből Csongrád megyében 6 helyi programra lehet szavazni. A támogatást a körzetenként legtöbb szavazatot gyűjtő szervezetek nyerik el. A nyertesek programjának megvalósítását egyenként 400000 Ft-tal segíti a Tesco.

Az „Ön választ, mi segítünk” programra 2017. február 3-áig beérkező összesen 569 jelentkezést az áruházlánc független szakmai partnere, a Magyar Adományozói Fórum által felkért szakértők bírálták el az elmúlt hetekben. A szakemberek a formai ellenőrzés után a megvalósíthatóság, a fenntarthatóság, a közösségekre kifejtett hatás, valamint a közösség bevonásának szempontjai szerint választották ki a továbbjutókat. A nyertesekről most az áruházlánc vásárlói szavazással dönthetnek: 2017. március 8. és április 4. között az áruházakban voksolhatnak a számukra legszimpatikusabb szervezetre.

A Tesco vásárlói országosan 61 körzetben, összesen 177, gyermekek oktatását és képesség fejlesztését támogató, egészséges életmódra ösztönző, valamint környezetvédő és -szépítő program közül választhatnak a szavazás során. Csongrád megyében 6 pályázó jutott tovább a második fordulóba. A megyei áruházakban leadott szavazatokkal a vásárlók közösségi és családi programok, környezetvédő- és szépítő, fogyatékkal és tartós betegséggel élők támogatását célzó programok megvalósulását támogathatják.

A vásárlók a szavazási időszakban minden vásárlást követően egy darab zsetont kapnak a pénztáraknál. Ezeket az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon bedobva szavazhatnak a nekik legkedvesebb kezdeményezésre. A zsetongyűjtő pontokon az adott körzetben továbbjutó helyi szervezetekről és programjaikról is kapnak információt a vásárlók. A szavazásban résztvevő szervezetek listája és a szavazatok állása http://a program weboldalán is követhető.

A szavazás lezárása után ezúttal is körzetenként egy – országosan összesen 61 – nyertest hirdet az áruházlánc, amelyek elnyerik az egyenként nettó 400000 forint összegű támogatást. A nyertes pályázatokat a Tesco a 2017. április 17-ei héten hirdeti ki.

Bővebb információ ahttp://www.tesco.hu/kozosseg weboldalon érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban