Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Január 05. 09:15, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

A Vásárhelyi Kosársuli 20 éves megalakulását ünnepelte decemberben

A Vásárhelyi Kosársuli 20 éves megalakulását ünnepelte decemberben

20 évvel ezelőtt, 1994 december 21-én alakult meg a Vásárhelyi Kosársuli.

Akkor harmincegyen voltak ott a sportszervezet alakulóülésén. A cél nem volt más, mint a vásárhelyi kosárlabdasport utánpótlásának biztosítása. Azóta már a felnőttek között is letették a névjegyüket. Első helyen tanyáznak az NBI/B-s bajnokságban, és bejutottak a Hepp Kupa négyes döntőjébe is, amit épp a Hódtói Sportcsarnokban rendeztek meg január 3 és 4-én.

Az egyesületnek napjainkban 276 utánpótlás korú igazolt játékosa van, és 16 csapattal indul a korosztályos országos bajnokságokban. További öt általános iskolában pedig mintegy 100 gyereknek tartanak előkészítő foglalkozásokat. A számos korábbi utánpótlás siker után első országos bajnoki címüket szintén 2014-ben ünnepelhették a kék-sárgák, miután Mócsai Milán edző 11 éves kosarasai, a Vásárhelyi Rakéták megnyerték az Országos Kenguru Bajnokságot.

Hosszú évek óta a felnőtt kosárlabda felett is őrködik a Vásárhelyi Kosársuli, sikerült megnyerni a B csoportos kiírást és feljutni az élvonalba, ahonnan több szezon után estek csak ki. A felnőtt együttesnél folyó magas szintű szakmai munkát mi sem bizonyíthatja jobban, mint a 2014-es bajnoki szereplés. Az NBI/B keleti csoportját hibátlanul vezetik, a Hepp Kupában pedig a Hódtói Sportcsarnokban léptek pályára a Final Fourban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: