Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. November 13. 12:03, szerda | Helyi

A vásárhelyi kórház javára gyűjtenek az ótemplomban

A vásárhelyi kórház javára gyűjtenek az ótemplomban

Pénteken rendeznek koncertet a koraszülöttekért

A Koraszülöttek Világnapjához kapcsolódva 2019. november 15-én 18 órakor a Hódmezővásárhely – Ótemplomi Református Egyházközség jótékonysági koncertet rendez a Korábban Érkeztem Alapítvány javára a Református Ótemplomban. Az est bevételeiből egy pulzoximétert kívánnak vásárolni a vásárhelyi kórházba, mellyel az újszülöttek vérének oxigéntartalmát lehet meghatározni a születés utáni percekben.

Adventhez közeledvén számos kulturális és jótékonysági eseménynek biztosít teret az ótemplomi gyülekezet: a Kossuth téri templom falai között hétről-hétre koncertek és adománygyűjtő programok kapnak helyet. E hét péntekén, este hat órai kezdettel a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar harsonásai, valamint a Péczely Attila Művészeti Iskola művésztanárai lépnek fel, hogy a dél-alföldi régió koraszülött ellátását segítő Korábban Érkeztem Alapítványt támogassák. Az „Erőtlenek erőtlenségeit hordozzuk” címet viselő est védnöke Lázárné Megyeri Zita, az alapítvány tagja, köszöntőt mond Bán Csaba a gyülekezet lelkipásztora és Dr. Rádi Kata az alapítvány alapítója. A koncerten a helyi katonazenekar rézfúvósai mellett Tarr Angéla orgonán, Kugyelka Orsolya fuvolán játszik, valamint Bessenyei-díjas szólisták is „színpadra lépnek”: a közönség Boros Annamária zongora-, Vágó János kürt- és Zoltán Péter kürtjátékában is gyönyörködhet.

A Korábban Érkeztem Alapítvány a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó vezetőivel egyeztetve határozta meg az adománygyűjtés célját. A koncert bevételéből – a támogatásokat átutalással az alapítvány 10918001-00000026-89160011 számú bankszámlaszámára is el lehet juttatni ‑ a Hódmezővásárhelyi Tagintézmény számára egy a császármetszésekhez használt műtőben az újszülött melegítő - újjáélesztő asztalon használható pulzoximétert kívánnak beszerezni.

A jótékonysági eseményről további információval november 13-án, szerdán 11 órakor – a Tiszta Szívvel Egyesület SzeretetSüti akciójának beharangozó sajtótájékoztatóját követően – áll a sajtó képviselőinek rendelkezésére Dr. Rádi Kata, a Korábban Érkeztem Alapítvány alapítója, Bán Csaba lelkipásztor és Elek András szervező.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése