Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Október 27. 09:43, csütörtök | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

A történelmi tudás és hagyomány továbbadandó érték

A történelmi tudás és hagyomány továbbadandó érték

Az ötvenhatos halálraítélt, Wittner Mária is segítette az Emlékpont október 17-i történelemversenyén indult általános iskolás tanulókat a kiadott feladatok megoldásában.

Az első helyezést elért csapatnak egy saját maga által varrt lyukas zászlót is felajánlott. A feladatok értékelését követően az eredményhirdetésre és a díjak átadására szerdán került sor a közgyűjteményben.

A diákokat és a velük érkezett pedagógusokat köszöntve Miklós Péter, az Emlékpont intézményvezetője köszönetét fejezte ki nemcsak a tanulók és tanáraik felé, hanem a szülők és barátok irányába is, akik támogatják, hogy a gyerekek a történelem iránt érdeklődő felnőttekké váljanak. Miklós Péter hangsúlyozta: a tudás érték, amelyet nemcsak őrizni kell, de tovább kell adni a következő nemzedékeknek, s az Emlékpont által meghirdetett versenynek is az a célja, hogy motiválja a gyerekeket az ismeretek megszerzésében.

A versenyben az első helyezést a Németh László Gimnázium és Általános Iskola egyik – Krnács Bence, Bíró Ivett, Véró Evelin, Kisházi Gábor és Füzesi Anikó összeállítású – csapata érte el, felkészítő tanáruk Huzián Péter. Így az ő iskolájuk kapta a Wittner Mária által felajánlott zászlót, amely az intézmény ötvenhatos ünnepségeinek állandó eleme lehet.

A második helyen a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola Berkesi Tímeából, Zaka Majából, Sárai Katából, Sebők-Papp Emmából és Herczeg Sárából álló csapata végzett, felkészítőjük Kóbori Kovács Mónika.

A harmadik helyet Székkutasról a Klauzál Gábor Általános Iskola Gregus Máté Tagintézménye szerezte meg, amelynek tagja volt Bánfi Kata, Bajnóczi Bonita, Bajnóczi Fanni és Mészáros Barnabás, a csapatot Tembel Tibor készítette fel a versenyre.

A helyezett csapatok tagjai értékes, történelmi tárgyú kötetekkel gazdagodhattak, de a versenyen indult minden fiatal oklevélben és könyvjutalomban is részesült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.