Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2012. Augusztus 02. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A szorongók korábban halnak

A szorongók korábban halnak

Már az enyhe szintű mentális betegségben szenvedők - szorongás vagy depresszió - is korábban halnak meg, mint társaik - állítják a kutatók, akik a korai halálozások körülményeit vizsgálták mintegy hetvenezer szívbetegségben vagy rákban szenvedő páciens adatai alapján - írja a BBC.

A kutatók azt találták, hogy már az alacsony szintű stressz is 16 százalékkal növelte a normálisnál korábbi halálozás kockázatát olyan esetekben, ahol figyelembe vették a különböző életmódbeli szokásokat, mint a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás. Komolyabb betegségeknél - rák, szívbetegségek - ennél jóval nagyobb mértékben, 67 százalékkal növelte a stressz a korai elhalálozást.

A British Medical Journal című szakfolyóiratban megjelent tanulmány keretében tíz évre visszamenőleg, mintegy hetvenezer betegek adatát nézték meg. Ez az eddigi legnagyobb kutatás, amely összefüggést talált a stressz és a korai halálozás között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 19. 13:12, szerda | Életmód

Csaknem kétezer gyerek halálát okozza naponta világszerte a légszennyezettség

Csaknem kétezer öt év alatti gyerek halálát okozza naponta világszerte a légszennyezettség, amely a kisgyerekekkori halálozás második legnagyobb egészségi kockázati tényezőjévé vált az alultápláltság után

2024. Június 17. 13:05, hétfő | Életmód

Nem szabad etetni a vízimadarakat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra kéri a lakosságot, hogy sehol, semmivel ne etessék a vízimadarakat.

2024. Június 16. 10:29, vasárnap | Életmód

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat a MOZ.GO Magyar Mozgókép Fesztiválon Veszprémben

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig a film alkotója, Koltai Lajos lett a Veszprémben rendezett MOZ.GO filmfesztiválon.