Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2021. December 06. 14:46, hétfő | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

A szezon legjobb játékával szerzett nagy skalpot a Kosársuli

A szezon legjobb játékával szerzett nagy skalpot a Kosársuli

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli nem akármilyen teljesítménnyel verte péntek este a Dunaharasztit az NB I/B Zöld csoportjában!

A vásárhelyi csapat az utóbbi hetek hullámvölgye után kedden remek második félidőt produkált a DEAC U23 vendégeként, most pedig a tabella második helyén 8-2-es mérleggel álló, a bajnokság legjobb formájában lévő (zsinórban hat siker) Dunaharaszti MTK látogatott a Hódtói Sportcsarnokba. A parketten teljesen eltűntek a különbségek, és a Kosársuli talán még jobb, még összeszedettebb játékkal rukkolt elő, mint az Újpest októberi legyőzésekor.


A Zöld csoport egyik, ha nem a legkiemelkedőbb légiósának számító Santiago vezetésével a DMTK kezdett jobban, de a Kosársuli Burko büntetői után, az 5. percben átvette a vezetést és ki sem adta többet a kezéből. A Varga testvérek percei következtek, a különbség pedig nőni kezdett, ami következtében a 7. percben időt kellett kérnie Ughy Albertnek (17-12). Sikerült rendeznie a sorokat a vendégek vezetőedzőjének, 21-20-nál egy pontra zárkóztak, ám Bálint kosarai, majd Bodócsi triplája újra röppályára állította a sárga mezeseket.


29-25-ről kezdődött a második negyed, ahol tovább folytatódott a Kosársuli nagyon koncentrált játéka, ennek köszönhetően pedig lényegében már ekkor eldőlt a meccs. Bálint újabb pontjait előbb Varga Zalán, majd Vejinovic hárompontosa követte, majd 42-31-nél egyrészt hangorkán tört ki a Hódtóiban, másrészt időt is kért a Dunaharaszti, hátha meg tudja állítani a helyenként nagyon látványos, jó védekezéssel és szépen kivitelezett támadásokkal társuló hazai hengert. Nem sikerült, Pavlovic triplájánál már tizenöt pontnál járt a vásárhelyi előny (két perc alatt 9-0-s rohamot produkált a csapat), ami annak ellenére is megnyugtatónak bizonyult, hogy Bocsárdi és Santiago által picit faragni tudott a DMTK a félidő végére (55-45 a nagyszünetben).

A pihenő után ott folytatta a Kosársuli, ahol a második negyed legjobb pillanataiban abbahagyta, Bodócsi, Burko és Varga Ákos kettesei után már a húszat súrolta az előny (63-44, 23. perc). Nem sokkal később, Varga Zalán triplájánál ezt a határt is átlépte a különbség, és innentől fogva már nem volt kérdés, kié lesz a győzelem. A DMTK Santiago kosaraival kapaszkodott, de több hiba is párosult a játékukhoz, ráadásul a 28. percben egy csúnya jelenetsort követően kiállították Santiagót (sportszerűtlen fault Varga Zalánnal szemben, majd technikai - igaz, a pályára rohanó Varga Ákos is végleges kiállítást kapott), ami nem könnyítette meg a dolgukat.

Küzdöttek, vissza is kapaszkodtak mínusz tizenkettőre (77-65 a harmadik negyed végén), de a Kosársulira nem volt ellenszer: az utolsó negyed elején Bodócsi szórt egy triplát, majd Burko döngölte végleg a földbe a felzárkózási reményüket, miután centerként gyors egymásutánban két hárompontost is elsüllyesztett a gyűrűjükben. A hajrában a Kosársuli saját nevelésű fiataljai éltek a bizalommal és határozott játékkal villogtak, Knyur és Megyesi is eredményes volt, majd Borbáth triplája állította be a 98-76-os végeredményt. Egytől egyig mindenki jó játékkal és nagy küzdeni akarással vette a részét a sikerből, hatan is tíz vagy annál több ponttal zártak (a tizenhárom sikeres hárompontos külön kiemelendő), Pavlovic pedig dupla-dupláig jutott.

NB I/B Zöld csoport, 11. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Dunaharaszti MTK 98-76 (29-25, 26-19, 22-21, 21-11)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Vadász, Borgula, Drenyovszki

Kosársuli: Pavlovic 13/3, Bodócsi 10/6, Varga Z. 19/9, Varga Á. 11/3, Burko 17/6
Cserék: Knyur 3/3, Bálint 13/3, Vejinovic 5/3, Borbáth 5/3, Megyesi 2, Kovacevic -
Edzőpáros: Szablics Péter és Utasi Gábor

Dunaharaszti: Santiago 21/3, Csabay 9/3, Joó 9/3, Bocsárdi 11, Fekete 5
Cserék: Debreceni 5, Imolay 7, Haris -, Kerti 9/3, Tóth -
Vezetőedző: Ughy Albert

Utasi Gábor értékelése: „Ilyen mérkőzésre számítottam, tudtuk, hogy a jobban támadó csapat fog nyerni. A mostani győzelmünkkel elindultunk felfelé a hullámvölgyből és bízom benne, hogy egy hosszú győzelmi sorozat első mérkőzése volt ez.”

Az U20-as csapat hosszú idő után elszenvedte első vereségét, a Zsíros Akadémia fiataljai remek első félidővel döntötték el a meccset, és végül 89-74-re nyertek.

Folytatás december 10-én, pénteken ismét hazai környezetben, amikor is a Pénzügyőrt fogadja a Kosársuli.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható