Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Március 28. 15:52, kedd | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

A szezon egyik legjobb játékával győzött a Kosársuli

A szezon egyik legjobb játékával győzött a Kosársuli

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli péntek este remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.

A húszpontos sikerrel Vuk Pavlovic együttese megerősítette a helyét a felsőházi rájátszásban.

Nem kezdett jól pedig a Kosársuli: az alapszakaszt a második helyen záró, jó erőkből álló, a vásárhelyi Szögi Ádámot is a kezdőben tudó miskolciak ott folytatták, ahol a két csapat decemberi, 104-76-os miskolci sikert hozó meccsén abbahagyták - 6-0-s sorozatuk után Vuk Pavlovic már másfél perc után időt kért. Ez olyannyira segített is a Kosársulin, hogy előbb fordított a csapat, majd a vezetést ki sem adta már többet a kezéből a meccsen. Kelemen, Kass és Borbáth keze is sült, a 0-6-ra 13-1-es roham volt a válasz, a negyed második félében pedig Kelemen és Bálint is elsüllyesztett egy-egy triplát. A védekezés is összeszedetten, jól működött, így 25-17-tel zárult a negyed.

A második negyed eleji rohanásból Bálint kosarainak köszönhetően a Kosársuli jött ki egy fokkal jobban - Knyur hármasa a 14. percben ismét beállította a tízpontos különbséget (34-24). Érződött, hogy akarnának a miskolciak, ám helyenként tompán játszottak, másrészt nem tudtak mit kezdeni a minden egyes pályára lépő játékos akarata által repített hazaiakkal. A tíz pont környéki Kosársuli-előny egészen a második negyed végéig megmaradt, ám Csák két triplája miskolci szempontból a legjobbkor érkezett lélektanilag - 45-37-tel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünetet követően feljött öt pontra a vendégcsapat, ám előbb Borbáth kapta a hátára a Kosársulit a szép egy-egyeivel és betöréseivel, majd Bálint pontjai állították vissza a tízpontos előnyt ismét. A negyed közepe újra a Kosársulié volt, ám a paprikás hangulatú pillanatokból a Miskolc jött ki egy fokkal jobban, és 5-0-s szériával meghagyta az esélyt az izgalmas végjátékra (62-54 a harmadik negyed végén).

A hajrában aztán semmi kérdés nem volt afelől, hogy melyik csapaté lesz a siker. Varga Ákos triplája kezdte a Kosársuli pontgyártását, majd Pinnyey, Kelemen és Pinnyey kiváló passzából Bálint következett, beállítva az addigi legnagyobb, tizenhat pontos különbséget (72-56, 34. perc). Igyekezett időkéréssel és cserékkel frissíteni csapatán Váczi Péter, a vendégek vezetőedzője, ám érdemben nem sikerült közelebb jönni, a 38. perc elején pedig végleg megpecsételődött a sorsuk: Kelemen a szezon egyik, ha nem a legbravúrosabb tripláját szórta emberről, lehetetlen helyzetben (77-64), majd Borbáth újabb pontjai és Varga Ákos nagyszerű passzai következtek. Az utolsó másfél percben Vuk Pavlovic minden bevethető állapotban lévő játékosnak lehetőséget adott, Kass és Knyur hármasa után pedig a legjobbkor, a lefújás pillanatában mutatott húszpontos különbséget az eredményjelző - nagyon meggyőző játékkal, a miskolciakat minden tekintetben felülmúlva 88-68-ra nyert a Kosársuli, így megerősítette helyét a felsőházi rájátszásban és nagyon közel került a negyedik hely megszerzéséhez az alapszakaszban. A meccs legponterősebb játékosa a 21-ig jutó Bálint volt.

NB I/B Zöld csoport, 25. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-MEAFC-Miskolc 88-68 (25-17, 20-20, 17-17, 26-14)

Hódtói Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Gaál, Józsa, Borgula

Kosársuli: Varga Á. 8/3, Borbáth 18/6, Kass 9/6, Pinnyey 4, Kelemen 18/12
Csere: Varga Z. 4, Bálint 21/3, Karsai -, Knyur 6/6, Bősz -, Megyesi -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Miskolc: Kozák M. 13, Szögi 4, Csák 9/9, Ragályi 4, Cseh 2
Csere: Pintér 6, Gerőcs 6/3, Lippai 9, Nyíri -, Williams 7, Kozák B. 2, Orliczki 6
Vezetőedző: Váczi Péter

Vuk Pavlovic: "A szezon legfontosabb győzelmét sikerült megszereznünk egy nagyon jó szerkezetű csapat ellen. Minden játékosom, aki pályára lépett, mindent megtett a győzelemért, a meccs nagy részében koncentráltak voltunk, jó döntéseket hoztunk. Ilyen játékkal hazai pályán kevés csapat tud megverni minket ebben az osztályban, úgyhogy elégedett és büszke vagyok a csapatra. Sok sikert kívánok a Miskolcnak a playoffra!"

Váczi Péter: "Gratulálok a Hódmezővásárhelynek, teljesen megérdemelten nyertek, nagyon sokat fejlődtek a legutóbbi mérkőzésünk óta! Annyit azért hozzátennék, hogy picit nagyobb konzekvenciát egyes szereplőktől elvártam volna a mérkőzésen, de ez semmit sem von le a hazai csapat érdemeiből. Kívánom, hogy találkozzunk velük a playoff során, mert ez azt jelentené, hogy mind a két csapat a legjobb négy közé fog jutni."

Az U20-asok a 16 ponttal és 16 lepattanóval dupla-duplázó Megyesi vezetésével 93-56-ra győztek, így továbbra is őrzik matematikai esélyüket a bajnoki elsőséghez - ehhez azonban az kéne, hogy vasárnap a DMTK-Zsíros Akadémia legyőzze idegenben a Bonyhádot, majd a Kosársuli hazai pályán nagyarányú győzelmet arasson a Budafok ellen a zárófordulóban.

Az alapszakasz utolsó mérkőzését április 2-án, vasárnap 18 órától játssza a Kosársuli az alapszakasz-győztes Budafok ellen a Hódtói Sportcsarnokban, míg az U20-asok rangadóját 15 órakor rendezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.