Hírek
2012. Július 24. 05:00, kedd |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
A sóbevitel visszafogása csökkenti a rák kockázatát
A sófogyasztás és a sóval teli ételek - reggeli bacon szalonna, gabonapelyhek, kenyér - visszafogása csökkenti a gyomorrák kialakulásának kockázatát - számol be a BBC a Világ Rákkutató Alapítvány vizsgálatáról.
Az alapítvány azt szeretné elérni, hogy kevesebb sót vigyenek be az emberek szervezetükbe, valamint, hogy az egyes élelmiszereken egyértelműen tüntessék fel a benne található só mennyiségét.
Szakértők szerint ugyanis minden hetedik gyomorrákot meglehetne előzni azáltal, hogy betartják a napi irányadó sóbevitelt, ami maximum 6 gramm. A túl sok sók ugyanis rosszat tesz a vérnyomásnak, szív-és érrendszeri problémákhoz és stroke-hoz vezethet.
Ezek érdekelhetnek még
2025. November 07. 07:28, péntek | Életmód
Falomlás miatt lezárták a várfalsétányt az egri várban
Leomlott az egri várban a Föld-bástya külső köpenyfalának egy része csütörtök hajnalban, ezért biztonsági okokból a várfalsétányt lezárták - közölte a város polgármestere az MTI-vel.
2025. November 06. 07:36, csütörtök | Életmód
Országos adománygyűjtést indít a Magyar Vöröskereszt és a PENNY Magyarország
2025. November 06. 07:33, csütörtök | Életmód
Négy alkotót választottak idén a nemzet művészének
Négyen nyerték el idén a legrangosabb magyarországi művészeti elismerésnek számító Nemzet Művésze díjat, amelyet szerdán adtak át Budapesten, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) székházában, a Pesti Vigadóban.
2025. November 05. 07:34, szerda | Életmód
Az év legnagyobb teliholdja lesz látható szerdán éjjel
Szerda éjszaka földközelbe ér a novemberi telihold, majd másnap szoros közelségbe kerül a Fiastyúk csillaghalmazzal - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló kedden az MTI-t.
