Hírek
2012. Július 24. 05:00, kedd |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
A sóbevitel visszafogása csökkenti a rák kockázatát
A sófogyasztás és a sóval teli ételek - reggeli bacon szalonna, gabonapelyhek, kenyér - visszafogása csökkenti a gyomorrák kialakulásának kockázatát - számol be a BBC a Világ Rákkutató Alapítvány vizsgálatáról.
Az alapítvány azt szeretné elérni, hogy kevesebb sót vigyenek be az emberek szervezetükbe, valamint, hogy az egyes élelmiszereken egyértelműen tüntessék fel a benne található só mennyiségét.
Szakértők szerint ugyanis minden hetedik gyomorrákot meglehetne előzni azáltal, hogy betartják a napi irányadó sóbevitelt, ami maximum 6 gramm. A túl sok sók ugyanis rosszat tesz a vérnyomásnak, szív-és érrendszeri problémákhoz és stroke-hoz vezethet.
Ezek érdekelhetnek még
2025. December 23. 08:53, kedd | Életmód
Kapu Tibort választotta a közmédia az Év Emberének 2025-ben
2025. December 22. 10:09, hétfő | Életmód
Ezrek ünnepelték Stonehenge ősi köveinél a téli napfordulót
Ezrek ünnepelték vasárnap a téli napfordulót a délnyugat-angliai Stonehenge ősi köveinél.
2025. December 22. 08:38, hétfő | Életmód
Díjátadóval egybekötött megnyitó a Szent István Bazilikában
Ünnepélyes keretek között megnyílt a 32. Betlehemi Jászol-kiállítás csütörtökön a budapesti Szent István Bazilika altemplomában.
