Hírek
2012. Július 24. 05:00, kedd |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
A sóbevitel visszafogása csökkenti a rák kockázatát

A sófogyasztás és a sóval teli ételek - reggeli bacon szalonna, gabonapelyhek, kenyér - visszafogása csökkenti a gyomorrák kialakulásának kockázatát - számol be a BBC a Világ Rákkutató Alapítvány vizsgálatáról.
Az alapítvány azt szeretné elérni, hogy kevesebb sót vigyenek be az emberek szervezetükbe, valamint, hogy az egyes élelmiszereken egyértelműen tüntessék fel a benne található só mennyiségét.
Szakértők szerint ugyanis minden hetedik gyomorrákot meglehetne előzni azáltal, hogy betartják a napi irányadó sóbevitelt, ami maximum 6 gramm. A túl sok sók ugyanis rosszat tesz a vérnyomásnak, szív-és érrendszeri problémákhoz és stroke-hoz vezethet.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Szeptember 12. 07:21, péntek | Életmód
Balatoni Katalin: az iskola a tudásé, nem a politikáé
Az iskola a tudásé, nem a politikáé – hívta fel a figyelmet Balatoni Katalin miniszterelnöki biztos a Facebookon csütörtökön.
2025. Szeptember 11. 07:21, csütörtök | Életmód
Sodró Eliza kapta idén a Kaszás Attila-díjat
Sodró Eliza kapta meg idén a Kaszás Attila-díjat - olvasható a Radnóti Színház Facebook-oldalán, ahol gratulálnak társulatuk tagjának az elismeréshez.
2025. Szeptember 10. 07:41, szerda | Életmód
Ügyességi és gyorsasági lovasprogramokkal is várja a közönséget a Nemzeti Vágta
Ügyességi és gyorsasági lovasprogramokkal várja a közönséget a Nemzeti Vágta, amelynek háromnapos futamain több mint 100 lovas indul október első hétvégjén Szilvásváradon.
2025. Szeptember 09. 07:26, kedd | Életmód
Tíznapos országjárásra indult az első születésnapját ünneplő Csukás Meserádió
Tíznapos országjárásra indult az egyéves születésnapját ünneplő Csukás Meserádió; a turné Veszprémből indult hétfőn, ahol játékos programok, köztük a közmédia munkatársainak meséi várták az óvodás korú gyerekeket.