Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Július 07. 10:55, péntek | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

A Rotary-diáktábor résztvevői az Emlékpontban

A Rotary-diáktábor résztvevői az Emlékpontban

A nyolcadik alkalommal megrendezett Szentes-Csongrád Rotary Diáktábor résztvevői látogatták meg csütörtökön a hódmezővásárhelyi Emlékpontot.

A Csongrád megyei tanulók erdélyi, délvidéki, felvidéki és kárpátaljai fiatalokkal töltenek el hat napot, amely során nemcsak Szentes környékét keresték fel, de megismerkedtek a megye kulturális értékeivel is.

A tábor napi programjának keretében a résztvevők – akik kiválasztásánál fontos szempont a tehetség és a rászorultság is – foglalkoznak számítógépes ismeretekkel és az angol nyelvvel, de jut idejük a strandolásra is – mondta el az Emlékpontba érkezett csoportot és a tábort vezető Nagypál Julianna tanárnő. Az idei tábor fontos pillanata volt, amikor a gyerekeket meglátogatta Mészáros Zoltán, a Rotary magyarországi kormányzója, valamint Ian Riseley, a szervezet ausztrál származású világelnöke is.

A táborozók csütörtöki programja az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban kezdődött, majd a Feszty-körkép megtekintése után a szegedi Agórában tett látogatás következett, ahol az informatika történetébe nyertek bepillantást a határon túli és a Csongrád megyei gyerekek, míg a nap zárásaként Hódmezővásárhely 1945 és 1990 közötti történelmébe nyertek bepillantást.

A csoportot az Emlékpont történésze, Nagy Gyöngyi kalauzolta a kiállításban, amely során kiderült, hogy sok a párhuzamosság a trianoni határokon belüli és a határon túli területek pártállami korszakának történelme között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.