Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2018. Október 27. 16:11, szombat | Életmód
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A mézfogyasztás értékes tápanyaghoz juttatja az emberi szervezetet

A mézfogyasztás értékes tápanyaghoz juttatja az emberi szervezetet

A méz fogyasztásával nagyon sok értékes és nélkülözhetetlen tápanyaghoz jut az emberi szervezet - hangsúlyozta Takács Ferenc, a Kaposvár és Térsége Méhész Egyesület tagja szombaton az M1 aktuális csatornán.

A Legyen minden nap mézes nap! fogyasztásösztönzésére szóló kampányhoz kapcsolódóan arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon nagyon kevés mézet fogyasztanak.

"Ha egy nap egy ember öt gramm mézet fogyasztana, akkor nem lenne elég a magyarországi méztermés, amelynek nagy részét exportáljuk" - fogalmazott.

Szerinte a mindössze 70 dekagrammnyi személyenkénti éves mézfogyasztás Magyarországon rossz beidegződés miatt lehet, és azt javasolta, hogy lehetőleg minden nap fogyasszanak a családok mézet.

Kovács Ferenc elmondta azt is, hogy a szakma és a hatóság együttműködése révén kiszorultak a mézhamisítók a magyar piacról, így a fogyasztók bátran vásárolhatják a hazai terméket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.