Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2022. Április 26. 15:57, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

A MÁV-Volán-csoport idén is szerepet vállal a Fenntarthatósági Témahét programsorozatában

A MÁV-Volán-csoport idén is szerepet vállal a Fenntarthatósági Témahét programsorozatában

A MÁV-Volán-csoport a zöld gazdaság, a felelős fogyasztási döntések valamint a környezetbarát, fenntartható közösségi közlekedés területeit érintő tanórákkal,

üzemlátogatássokkal illetve támogatóként is részt vállal a Fenntarthatósági Témahét szemléletformáló programjaiban. A vállalatcsoport fenntarthatósági játékot indított a Föld napján, amelyben 2022. április 29-ig lehet részt venni az egyedi nyereményekért.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hetedik alkalommal hirdette meg a 2022. április 25-29. között zajló Fenntarthatósági Témahét programsorozatot, amelynek célja, hogy a gyerekek már iskoláskorban megismerjék a környezetvédelem fontosságát, és felfigyeljenek személyes érintettségükre, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért. Az esemény résztvevői idén a környezeti-gazdasági-társadalmi fenntarthatóság összefüggéseit bemutatva a víz, az egészségvédelem és a felelős fogyasztás-, valamint állandó témaként a hulladék kérdéskörét dolgozzák ki. Az esemény fővédnöke Áder János köztársasági elnök, kiemelt támogatója a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány.

A vállalatcsoport fenntarthatósági játékot indított a Föld napján.

A MÁV-Volán-csoport felsővezetői idén is a fenntarthatóság témaköréhez kapcsolódó tanórákat tartanak a programsorozathoz csatlakozó iskolákban, ezen felül a vállalatcsoport húsz helyszínen, üzemlátogatások keretében ad lehetőséget a szakmai tevékenységbe való betekintésre.

Háttér

A MÁV-Volán-csoport célja 2050-ig a klímasemlegesség elérése, ennek érdekében kidolgozta fenntarthatósági célkitűzéseit. A vállalatcsoport zöld kampánya a Vasút Évéhez kapcsolódva indult 2021. február 17-én. Ettől az időponttól a MÁV-START által kiállított elektronikus vonatjegyen, bérleten valamint azokon a nyomtatott jegyeken és bérleteken, ahol ez nem okoz többlet papírfelhasználást, a vasúttársaság feltünteti a távolságra vonatkozóan a CO2-kibocsátás megtakarítását.

A zöldstratégiai célokat 2021-ben a Föld napján ismertette a vállalatcsoport, amelyek között kiemelt jelentőségű a közlekedési szolgáltatók CO2 kibocsátásának csökkentése, a zöld digitalizáció, a hatékony energiagazdálkodás, a hulladékok környezeti terhelésének csökkentése és a körforgásos gazdaságra való áttérés, valamint a környezetbarát, fenntartható vállalati működés kialakítása.

A MÁV-Volán-csoport fenntarthatósági weboldalalán a zöldstratégiai célkitűzések részletei mellett a legfőbb fenntarthatósági mutatókról, az aktuális zöld hírekről és érdekességekről is tájékozódhatnak az érdeklődők.

2020-ban a Fenntarthatósági Témahéten a MÁV nyerte a legaktívabb szakmai partnernek járó Zöld Tündér díjat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel