Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. November 19. 10:17, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

A MÁV-csoport honlapján és az automatákból már lehet jegyet venni a menetrendváltástól közlekedő vonatokra

A MÁV-csoport honlapján és az automatákból már lehet jegyet venni a menetrendváltástól közlekedő vonatokra

A MÁV-csoport weboldalán található menetrendi kereső és az automaták segítségével már lehet vonatjegyet vásárolni a 2018/2019-es menetrendi időszakban közlekedő belföldi vonatokra.

A nemzetközi pénztárak is várják ajánlataikkal a december 9. után külföldre utazókat. A belföldi személypénztárakban, a Vonatinfo mobilalkalmazásban és a vonatokon várhatóan jövő héttől lehet elővételben intézni a jegyvásárlást a menetrendváltás utáni időszakra.

A december 9-től érvénybe lépő új menetrend már megtekinthető és letölthető a MÁV-csoport weboldalán, így az utasok előre tájékozódhatnak a belföldi és a nemzetközi vonatok indulási és érkezési idejéről az online menetrendi keresőben is. Erről az internetes felületről az utasok nemcsak a jelenlegi érvényben lévő menetrend járataira tudják megvenni az e-vonatjegyet, hanem elővételben azokra a járatokra is, amelyek december 9. után, már az új menetrend szerint közlekednek. A jegyértékesítő automatákból szintén lehetséges a belföldi jegyvásárlás a menetrendváltás utáni időszakra is. A külföldi utazást tervezők a MÁV-START nemzetközi pénztáraiban előre meg tudják szervezni utazásaikat az új menetrend külföldi ajánlatai között válogatva, és a helyszínen intézhetik a jegyvásárlást, vagy akár kényelmesen, online is.

A belföldi személypénztárakban, a Vonatinfo mobilalkalmazásban és a vonatokon a jegyvizsgálóktól – egy előre tervezett informatikai átállás után – várhatóan jövő héttől lehet megvásárolni a menetrendváltás követő időszakra érvényes jegyeket.
A 2018/2019-es menetrend a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu), a Belföldi utazás/Menetrendek, illetve a Nemzetközi utazás/Menetrendek menüpontokban, továbbá az internetes menetrendi keresőben érhető el.

Az egyes menetrendi változásokkal kapcsolatban a vasúttársaság a tervek szerint hamarosan részletes tájékoztatást fog adni a sajtón keresztül is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.