Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Január 18. 10:36, szerda | Helyi
Forrás: Varga Anikó intézményvezető Bessenyei Ferenc Művelődési Központ

A Magyar Kultúra Napja- Bessenyei díjátadó

A Magyar Kultúra Napja- Bessenyei díjátadó

A Magyar Kultúra Napja alkalmából január 22-én 17.00 órakor a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban kerül átadásra a Bessenyei Ferenc Művészeti Díj.

A város szülöttéről, a kétszeres Kossuth−díjas, Érdemes− és Kiváló Művészről elnevezett díjat azok kaphatják, akiknek művészeti tevékenysége megfelel Bessenyei Ferenc szellemiségének.

Idén az országos felterjesztettek közül Kovács Zsuzsa színésznő, míg a másik egyéni díjazott Borsos Annamária Príma- és Péczely- díjas zongora művésztanár.

A díjátadót követően a díjazottak tiszteletére egy gálaműsort tekinthet meg a nagyérdemű.

Az esten közreműködnek: Kónya Krisztina Bessenyei díjas operaénekesnő, Lauer Ágnes zongoraművész, Bolemann Kata, Csúcs- Ádok Anita, Szabó Csaba, továbbá a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola tanulói, és a MH. 5. Bocskai Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrség Zenekar Rézfúvós Kvintettje.

A belépés díjtalan, jegyigényét kérjük a BFMK recepcióján vagy az 533-317-es telefonszámon jelezzék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.