Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Július 17. 10:34, kedd | Helyi
Forrás: Szöveg és fotó: Búz Csaba főhadnagy

A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségének szintjét

A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségének szintjét

Raj ellenőrző-felmérő foglalkozásokat tartott július közepén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi 62. Lövészzászlóalj bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport.

A raj összekovácsolás időszakának végén, a Zászlóalj Harccsoportba beosztott lövész századok komplex kiképzési foglalkozásokon vettek részt Dóc, illetve Sándorfalva térségében. A kitelepülés során az alegységek harcászati és lövészeti felkészültségét is ellenőrizték. A rajokat ellenőrző foglalkozásokkal egy időben a zászlóalj aknavető szakasza, illetve a századok támogató szakaszai tűzvezető felmérő foglalkozáson vettek részt.

A lövész rajok, a kiadott harcparancsok alapján készültek fel a harcászati feladatokra, amelyek során az alegységek a kis és nagy erejű ellenséggel történő találkozást és az akadály elhárítását is gyakorolták.

Az éles lövészetek egy elképzelt harcászati mozzanatba voltak beépítve, ahol a rajparancsnokoknak önállóan kellett irányítaniuk a beosztottjaikat. A lőgyakorlat első részében a mesterlövész figyelők - az ellenséges erők megjelenésekor - riasztották a készenlétben levő rajt, akik a helyszínre érkezés után megkezdték az ellenség támadásának megállítását.

A Zászlóalj Harccsoport felkészülése a szakaszok összekovácsolásával folytatódik majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.