Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Szeptember 29. 11:04, kedd | Helyi
Forrás: A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

A közúti közlekedésben is fontos a környezetvédelem

A közúti közlekedésben is fontos a környezetvédelem

Már huszonnegyedik alkalommal zajlott le 2020. szeptember 21-25. között a Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akció sorozat, amelyben az idei évben Szeged mellett Budapest, Debrecen és Győr is részt vett.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által, a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. közreműködésével koordinált, az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó Akció célja a közlekedő gépkocsi-állomány állapotának felmérése mellett az volt, hogy felhívja a figyelmet a környezetbarát, energiatakarékos autózás fontosságára, a mobilitás új értelmezésére.

Az Akció keretében Szegeden a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal közlekedés hatósági munkatársai, naponta változó helyen, környezetvédelmi ellenőrzésekre alkalmas gépkocsival végeztek méréseket.

Öt nap alatt 149 db járművet ellenőriztek, amelyből 20 esetben figyelmeztetés, 2 esetben műszaki vizsgálatra berendelés történt. A hatóság ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetett a tájékoztatásra annak érdekében, hogy a gépkocsik vezetői megismerjék autójuk állapotát, és tegyék meg a szükséges lépéseket a biztonságos és ezzel együtt a környezetet védő közlekedés érdekében.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.