Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Augusztus 09. 12:57, péntek | PR

A kétszemélyes takarók előnyei és hátrányai

A kétszemélyes takarók előnyei és hátrányai

Milyen az ideális takaró? Egyszemélyes vagy esetleg kétszemélyes? Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a vásárlásnál? Máris mondjuk.

Az egyszemélyes takarók

Nagy népszerűségnek örvendenek az egyszemélyes takarók, nem csak egyedülállók, de a párban, házasságban élők körében is. Elsőre furcsának tűnhet, ám praktikus szempont áll a döntés mögött: két, egyszemélyes téli takaró tisztítása például jelentősen egyszerűbb, mint egy, nagy, vastag dupla paplan tisztítása. Akkor is ideális választás lehet a két, különálló paplan használata, ha a két fél teljesen eltérő hőháztartással bír: a hölgyek általában fázósabbak, így nyáron is preferálják a betakarva alvást, míg a férfiak a nyári, nagy melegben sokkal inkább hajlamosak takaró nélkül álomra hajtani a fejüket.
Az egyszemélyesek takarók közül a 130-140 cm szélességűek a leginkább keresettek.

A kétszemélyes takarók

A kétszemélyes takarók a fenti érvek ellenére nagy népszerűségnek örvendenek az együtt élők és a házasok körében – bár ennek elsősorban inkább érzelmi oka lehet: a közös paplan éjszaka is megadj az egység élményét és összeköti a párokat. Ideális megoldás, ha a párok hőháztartása hasonló, így nem okoz gondot az ágynemű vastagsága egyik félnek sem. A kétszemélyes ágyneműk jellemzően 200-220 cm szélesek. Ha biztosan szeretnék kizárni, hogy bármelyikünk paplan nélkül maradjon az éjszaka folyamán, vagy szeretünk lábunk, derekunk alá gyűrni belőle, akkor érdemes a szélesebb verziót választani.




Az ideális takaró kiválasztása egy soktényezős, nagyrészt szubjektív szempontokon múló döntés. Függ saját hőháztartásunktól, a hálónk hőmérsékletétől, illetve attól is, hogy van-e bármilyen allergiánk vagy asztmánk. Érdemesebb előnyben részesíteni a természetes anyagból készült paplanokat, mint például a 100% pamut, vagy a gyapjú.
Bár sokan kihagyják ezt a lépést, de higiéniai okokból kiemelten fontos, hogy minden új ágyneműt kimossunk az első használat előtt. Az ágyneműket a későbbi használat során érdemes magasabb, 60°C-os hőmérsékleten mosni, de vannak olyan termékek, melyek a 90°C-os fertőtlenítő mosást is jól bírják. A legtöbb ágynemű már szárítható szárítógépben is, így még puhább, még tisztább ágyneműbe vethetjük bele magunkat a hosszú nap végén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.