Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Szeptember 16. 14:07, kedd | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

A Kertvárosiban járt a Kosársuli

A Kertvárosiban járt a Kosársuli

Tovább folytatja kosárlabda népszerűsítő programját az Vásárhelyi Kosársuli.

A csapat játékosai az első négy évfolyam tanulóinak tartottak bemutatót a Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában. Az órákon kiderült, hogy mit sajátítanak majd el a legkisebbek a kosárfoglalkozásokon.

Mócsai Milán, a felnőtt csapat játékosa, a tavalyi országos bajnok vásárhelyi kenguru korosztályos gárda edzője kiemelte: a sport nagyban segíti a gyerekek egészséges testi és szellemi fejlődését. Az alsó tagozatra járó gyerekeknek olyan foglalkozásokat tartanak majd évközben, a kosárórákon, amelyekkel a gömbérzéküket, a mozgáskoordinációjukat és a passzolási tudásukat csiszolgatják majd, természetesen játékos formában.

A bemutató órán részt vett a felnőtt csapat Szerbiából igazolt fiatal játékosa, Kelemen Balázs, sőt három kiskosaras Borbáth Balázs, Dékány Imre és Nacsa Ádám is segített a szakembereknek. Ez egyébként nem újdonság a Kosársulinál, mivel a gárda vezetése mindig igyekezett bevonni a munkába a játékosait – tette hozzá Mócsai, aki beszélt arról is, hogy a népszerűsítő projekttel minél több diákot szeretnének az egyesületi edzésekre csábítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.