Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2016. November 14. 12:16, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

A KÉK-SÁRGÁK NYERTÉK A RANGADÓT

A KÉK-SÁRGÁK NYERTÉK A RANGADÓT

Bravúros harmadik negyeddel győzött magabiztosan a Vásárhelyi Kosársuli a Honvéd elleni rangadón.

A Debrecen ellen sérülés miatt nem játszó Momir Genal ezúttal is vezéregyénisége volt a Hódmezővásárhelynek, mellette Kelemen és a második félidőre magához térő Szabó teljesített még kiemelkedően. Utasi Gábor tanítványai ezzel 6-1-es mutatóval büszkélkedhetnek a B csoport keleti konferenciájában.


Már az első perctől látszott mindkét alakulaton, hogy nagy tétje van a mérkőzésnek. Ennek megfelelően óriási volt a küzdelem a mezőnyben. 7 perc után 10-12 állt az eredményjelzőn miután a Vásárhelyről elszármazott Kováts tett vissza egy lepattanót sikeresen. Sajnos itt még nem álltak meg a vendégek, és a kisszünetre hét pontos vezetésre tettek szert.

A második játékrészben csak kevéssel a nagyszünet előtt pörögtek föl az események, addig nem igazán bírtak egymással a csapatok. Igaz a Kosársuli apránként közelebb lopta magát a fővárosiakhoz. Kissé streetball-ra hasonlított ekkor a játék. Genal és Pavlovic rendszerint egy -egyben támadta védőjét, majd szerzett pontokat. A másik oldalon Stefán, Kováts és Fülöp volt a legeredményesebb.

32-34-nél indult a harmadik periódus, amiben fantasztikus produkcióval darálta be riválisát a Csongrád megyei együttes. Először Béres kettő, majd Szabó egy hármassal örvendeztette meg a közönséget, megfordult az állás: 5 egységgel léptek el a kék-sárgák. Ez nem volt még elég Genal, Varga, Kelemen, majd Vas is beköszönt. (59-46) Időt is kért Puskás Atúr, ám a legénységén ez sem segített túl sokat, főleg, hogy Varga újabb trojkával, Kelemen pedig egy kettessel sózott oda, s 20-ra hízott a differencia.

A zárójátékrész eleje is a vendéglátók szájíze szerint alakult, sikerült olajra lépniük, és végleg eldönteniük a győzelem sorsát. Ebben az sem gátolta meg őket, hogy a piros mezesek szigorúbb védekezésre váltottak, amit a játékvezetők nem díjaztak túlzottan. No meg a reklamálásaikat sem, melyeket technikaikkal honoráltak. Pavlovic-ék tartogattak még néhány látványos lerohanást, majd végül Szabó időntúli büntetőivel 102-69-re diadalmaskodtak.

Vásárhelyi Kosársuli SE – Budapesti Honvéd 102-69 (12-19, 20-15, 36-14, 34-21)NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés. Vezette: Lövész Cs., Vadász Cs. És dr. Varga Z.

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok 530 néző.
Kosársuli: SZABÓ 19/6, KELEMEN 18/3, Rostás I. 10, Vas 4/3, GENAL 14,
Csere: Nemes 2, PAVLOVIC 13, BÉRES 6/6, VARGA 13/6, Rostás G. 3, Kis Molnár -. Edző:Utasi Gábor


Honvéd: Máté 4/3, Pintér 5/3, KERPEL-FRONIUS 12/3, KOVÁTS 15, STEFÁN 13.
Csere: Tóth 6, Sebők -, Szalay 2, Fülöp 5/3, Kiss 2, Haris 3/3, Pálházi 2.
Edző: Puskás Artúr

Utasi Gábor: “Nagyon rossz ritmusban kezdtük a mérkőzést, aminek nem tudom az okát. Szerencsre a második negyedtől egyre inkább összeállt a játékunk. A szünet után a jó védekezésnek köszönhetően sok könnyű kosarat tudtunk dobni, és a triplák is ültek. Gratulálok a csapatnak! “

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.

2024. Május 10. 12:05, péntek | Életmód

Együttműködési megállapodást kötött a Gondosóra program és a gyógyszerészkamara

A tájékoztatás és koordináció, később pedig a 65 évesnél idősebbek gördülékenyebb gyógyszerhez jutása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. és a Magyar Gyógyszerészi

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.