Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2021. Augusztus 18. 11:18, szerda | Helyi

A (fél)múlt vásárhelyi hétköznapjai

A (fél)múlt vásárhelyi hétköznapjai

Új időszaki kiállítás nyílik az Emlékpont

Négy korhűn berendezett szobabelső, több száz retró tárgy, a keleti-blokk jellegzetes járművei, tárcsázós telefonok és írógépek is fogadják az Emlékpont új kiállításának látogatóit. A Vásárhelyi hétköznapok az államszocializmus korában címet viselő tárlat megnyitóját augusztus 19-én, csütörtökön 17 órakor tartják a közgyűjtemény Lehel utcai udvarán.

A kiállításon Terendi Viktória, a Tornyai János Múzeum néprajzkutatója, a tárlat kurátora tart ismertetőt a sajtó képviselőinek .

Az Emlékpont új kiállítása évtizedről-évtizedre haladva mutatja be az államszocializmus korszakának hétköznapi életét lakásenteriőrök, technikai- és közlekedési eszközök, textíliák, illetve álló- és mozgóképeken keresztül. Az augusztus 20-ától megtekinthető tárlaton a látogatók átfogó képet kaphatnak a korszakra jellemző életmód helyi sajátosságairól, testközelből élhetik újra vagy ismerhetik meg a mindennapok tárgyi kultúráját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 18:30, szerda | Sport

Bucsi a Red Bull Ringen győzelemmel zárt

A Red Bull Ringen folytatódott a 2024-es versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői, köztük Bucsi Attila és Berta Benjámin számára.

2024. Május 22. 15:48, szerda | Sport

Budapesten lesz a BL döntő 2026-ban

Budapesten a Puskás Arénában rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2026-os döntőjét az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai döntése értelmében.

2024. Május 22. 14:03, szerda | Belföld

Robbanás történt Tapolcán, egy társasházi lakásban, az épületet kiürítették

Gázrobbanás történt szerda délelőtt egy tapolcai lakásban. Egy embert kórházba vittek, az épületet, az úgynevezett Y-házak egyikét, kiürítették - tájékoztatta a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője a

2024. Május 22. 14:01, szerda | Belföld

Már nyomtatják a szavazólapokat