Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. Augusztus 18. 11:18, szerda | Helyi

A (fél)múlt vásárhelyi hétköznapjai

A (fél)múlt vásárhelyi hétköznapjai

Új időszaki kiállítás nyílik az Emlékpont

Négy korhűn berendezett szobabelső, több száz retró tárgy, a keleti-blokk jellegzetes járművei, tárcsázós telefonok és írógépek is fogadják az Emlékpont új kiállításának látogatóit. A Vásárhelyi hétköznapok az államszocializmus korában címet viselő tárlat megnyitóját augusztus 19-én, csütörtökön 17 órakor tartják a közgyűjtemény Lehel utcai udvarán.

A kiállításon Terendi Viktória, a Tornyai János Múzeum néprajzkutatója, a tárlat kurátora tart ismertetőt a sajtó képviselőinek .

Az Emlékpont új kiállítása évtizedről-évtizedre haladva mutatja be az államszocializmus korszakának hétköznapi életét lakásenteriőrök, technikai- és közlekedési eszközök, textíliák, illetve álló- és mozgóképeken keresztül. Az augusztus 20-ától megtekinthető tárlaton a látogatók átfogó képet kaphatnak a korszakra jellemző életmód helyi sajátosságairól, testközelből élhetik újra vagy ismerhetik meg a mindennapok tárgyi kultúráját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: