Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. November 02. 14:25, szerda | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

A félidőben még vezetett, végül kikapott a Kosársuli

A félidőben még vezetett, végül kikapott a Kosársuli

A pénteki, Pénzügyőr elleni hazai sikert követően kedden a Bonyhád otthonában folytatta az NB I/B Zöld csoportját a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.

Slobodan Kalinic együttese nehéz csatára számíthatott a Tolna megyeiek ellen, és sajnos így is alakult a meccs.

Már az első perceket megnyomta a bajnokságban egy győzelemmel és három vereséggel a Kosársuli mögött álló Bonyhád: Jan Pavlík - több A-csoportban, a Paksnál edződő fiatalt is a soraiban tudó - csapata Tömösváry és Baki vezetésével a 4. perc elején már 11-2-re ment. A Kosársulit az ezúttal is bátran játszó Karsai kosarai, majd Bálint pontjai hozták közelebb, ám a védekezést nem sikerült szorosra fogni, a bonyhádiak pedig feltörték a réseket. A negyed végén, Slobodan Kalinic időkérése után indult meg a vásárhelyi szekér, Varga Zalán két triplájával, valamint Pavlovic és Karsai közelijével 20-10-ről két perc alatt 20-20 lett az állás.

A második negyed eleje is Karsai jó játékáról szólt, majd 27-24-es hátránynál Varga Zalán szórt újabb hárompontost, Varga Ákos kettesénél pedig először vette át a vezetést a vásárhelyi csapat (27-29, 15. perc). Ezek után úgy tűnt, állandósul a fej-fej melletti haladás, ám a félidő végéhez közeledve sorra puskázta el a támadásait a Bonyhád, cserébe a Kosársuli könyörtelenül kihasználta a hibákat. Kelemen, Borbáth, Varga Zalán, Pavlovic és Bálint is megvillant, és a 13-4-es futás azt jelentette, hogy a nagyszünetre nyolcpontos előnnyel mehet a Kosársuli (39-47).

A találkozó második fele viszont teljesen máshogy alakult, mint ahogy azt elképzeltük. Kelemen triplájánál, a 22. perc elején még semmi gond nem volt (41-50), ám ezek után folyamatosan jöttek a kihagyások elöl és hátul is, a Bonyhád pedig Csizmadia vezényletével kegyetlenül megindult előre. A rohamot Slobodan Kalinic időkérése és cserélése sem akadályozta meg: az erőltetett támadásokkal tarkított négyperces gólcsend és a 0-11 ismét azt eredményezte, hogy a hazaiak átvették a vezetést (52-50, 25. perc vége). Ekkor még a Varga testvérek kosarai után visszakapaszkodott 54-54-re a Kosársuli, de a 27. perctől Puppnak köszönhetően újabb 10-0-s széria indult, amit már nem tudott tartani a széteső vásárhelyi csapat.

Az utolsó tíz percet mínusz tízről kezdhette a Kosársuli (64-54 a hazaiaknak), ám a különbség nemhogy csökkent, hanem még nőtt is: a Bonyhád megtalálta a dobóformáját kintről is, Pajor egyszer, Szalai kétszer szórt triplát, így a 35. perc környékén már a húszat súrolta az előnyük. A hajrában megkapták az esélyt a saját nevelésű vásárhelyi játékosok, ám ők sem tudták kozmetikázni az állást: a vége 90-69-es bonyhádi siker lett. A Kosársuli legponterősebb játékosaként a 17-ig jutó Varga Zalán járt, míg Karsai kis híján dupla-dupláig jutott (10 pont, 9 lepattanó).

NB I/B Zöld csoport, 7. forduló:

Atomerőmű KSE Bonyhád-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 90-69 (23-20, 16-27, 25-7, 26-15)

Bonyhád, Városi Sportcsarnok. Vezette: Földi, Farkas, Propszt


Bonyhád: Pupp 19/3, Pajor 14/6, Baki 18/3, Csizmadia 8, Tömösváry 10
Cserék: Szalai 13/9, Kékesi 3/3, Géringer 2, Pavlík 2, Kupai 1, Heimann -, Sáfrán -
Vezetőedző: Jan Pavlík

Kosársuli: Pavlovic 8, Varga Á. 9, Kelemen 9/3, Varga Z. 17/9, Karsai 10
Cserék: Bálint 6, Borbáth 4, Knyur 3/3, Megyesi 2, Kass 1, Bősz -, Pinnyey -
Vezetőedző: Slobodan Kalinic

Slobodan Kalinic: "Szeretnék gratulálni a hazai csapatnak, remek meccset játszottak és megérdemlik a győzelmet. Valakinek meg kellett nyernie ezt a mérkőzést."

Az U20-asok számára is a harmadik negyedben úszott el a meccs: bár a hajrában nagyot kapaszkodott Varga Zalán csapata, 91-81-re a Bonyhád nyert. A meccs legeredményesebbje a 21 pontos Karsai lett.

A tabella 7. helyén álló felnőttek és a 4. helyezett U20-asok is pénteken, a Tiszaújváros otthonában folytatják a bajnokságot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.