Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Január 25. 11:33, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

A Dunaújvárosi Egyetem várja a leendő vasutasokat

A Dunaújvárosi Egyetem várja a leendő vasutasokat

Az oktatási intézmény a MÁV-csoporttal közösen toborozza hallgatóit.

Együtt toboroz leendő vasúti szakembereket négy napon át, összesen nyolc helyszínen a MÁV-csoport és a Dunaújvárosi Egyetem.

A duális képzés keretében november óta együttműködő felek 25-én, hétfőn Budapesten a Keleti és a Nyugati pályaudvarra, kedden a szolnoki és a debreceni, szerdán a szegedi és a pécsi, csütörtökön pedig a győri és a miskolci vasútállomásra települnek ki. A vasúttársaság és az oktatási intézmény a fenti napokon 12-17 óra között várja a mérnök-informatikus, gépészmérnök, műszaki szakoktató, műszaki menedzser képzések iránt érdeklődőket.

A január 25-28. közötti időszak tehát a két stratégiai partner közös beiskolázási kampánya jegyében telik. A vállalat és az iskola elmúlt év végén kötött megállapodásának célja, hogy a leendő szakemberek a szakképzettségüknek megfelelő munkahelyen kapcsolhassák össze elméleti tudásukat a szükséges gyakorlati ismeretekkel. A MÁV-csoport ezért vállalta, hogy megszervezi és lebonyolítja a gyakorlati képzést, valamint átadja a hallgatóknak mindazon ismereteket, amelyek a szakma elsajátításához lényegesek. Az egyetem biztosítja a tanulók elméleti képzését, beleértve az ehhez szükséges tárgyi és személyi feltételeket. A MÁV a diákokkal hallgatói szerződést köt, amelyben garantálja gyakorlati oktatásukat és szakirányú fejlesztésüket. A vállalatvezetés nem titkolt célja, hogy az együttműködéssel hosszabb távon is biztosítsa a cégcsoport számára a magasan képzett munkaerő-utánpótlást.

A hallgatók már a 2016/2017-es tanévtől kezdve részt vehetnek a duális képzésben, amit a mostani akció is népszerűsít. A felek a hétvégi Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon is együtt jelentek meg, és az egyetem nyílt napjain is csatlakoznak vasúti szakemberek az oktatókhoz – legközelebb január 30-án. Nemcsak az egyetemnek fontos ugyanis a hallgatók sikere, hanem a MÁV-csoport stratégiájának is alapeleme a duális képzés eredményessége. A jövőben ezáltal olyan pályakezdő munkatársak csatlakozhatnak a vasúttársasághoz, akik tanulmányaik során már megismerték a vállalat munkafolyamatait, tisztában vannak a rájuk váró kihívásokkal és megfelelő gyakorlati tudással rendelkeznek az adott szakterületen. Az ország közepén elhelyezkedő oktatási intézmény kiváló helyszíneket biztosít a képzéshez, és a tanultakat a diákok Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatójánál hasznosíthatják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak