Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Május 20. 11:39, hétfő | Helyi
Forrás: A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

A diákok június 1-től jelentkezhetnek a nyári munkára

A diákok június 1-től jelentkezhetnek a nyári munkára

A Pénzügyminisztérium ismét meghirdeti a „Nyári diákmunka” programot, amelyre a 16-25 év közötti nappali tagozatos tanulók 2019. június 1-től jelentkezhetnek.

A részletekről Juhász Tünde kormánymegbízott és Gergely Gábor, a makói Hagymatikum igazgatója tart május 21-én sajtótájékoztatót.

Az idén ugyanis a turizmus tevékenységgel bővült a diákok foglalkoztatása.

A program hosszú távú célja, hogy a tanulókat munkatapasztalathoz és jövedelemhez segítse a nyári szünidő alatt. Emellett a kötelező szakmai gyakorlat teljesítésére is szolgál a munkavállalás lehetősége. Az idei, nyári diákmunka 2019. augusztus 31-ig tart, a jelentkezés előfeltétele, hogy a nappali tagozatos tanuló közvetítést kérőként regisztráljon a lakó-, vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán.

Az idén erre fordítható központi forrás összege 3,6 milliárd Ft, melyből Csongrád megye 151 millió Ft-ot használhat fel, minimálisan 1050 diák nyári foglalkoztatására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.