Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. Május 02. 14:11, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

A delfinek mellett már a pelikánok is pusztulnak

A delfinek mellett már a pelikánok is pusztulnak

Már nemcsak delfinek, de pelikánok is pusztulnak Peru partjainál, szakemberek még mindig nem találták meg az állatok tömeges halálozásának okát.

Halászok mintegy 170 kilométer hosszú partszakaszon bukkantak több mint kétszáz döglött pelikánra – jelentette szombati számában az El Comercio című perui lap. Ugyanezen a környéken sodródtak partra a delfintetemek is.

A halászok egyik vezetője elmondta, néhány példány még életben volt, amikor rájuk akadtak, de megmenteni már nem tudták őket.

Szakemberek még mindig nem jöttek rá, mi okozza a delfinek, és most már a pelikánok tömeges pusztulását. Limától északra az elmúlt két hónapban csaknem ezer delfin teteme sodródott partra, a vizsgálatokat nehezíti, hogy a tengeri emlősök maradványai már erősen oszlásnak indultak.

A dél-amerikai ország kormánya vizsgálatot rendelt el, szakértők amerikai segítséggel kutatják az állatok pusztulásának okát. Feltételezések szerint vírus – a gyanú szerint morbillivírus – tizedeli az állatokat.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.

2024. Május 08. 07:42, szerda | Belföld

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti