Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2022. Január 18. 11:58, kedd | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

A DEAC Akadémia együttműködésével fejlődik tovább a Kosársuli

A DEAC Akadémia együttműködésével fejlődik tovább a Kosársuli

A szakmai munka minőségének továbbfejlődését segítő együttműködési megállapodást kötött a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és a debreceni DEAC Kosárlabda Akadémia.

Az erről szóló megállapodást Szabó Attila, a Kosársuli elnöke és Berényi Sándor, az akadémia szakmai igazgatója írta alá január 15-én szombaton.

A szakmai együttműködés értelmében mindkét szervezet számára előnyös közös munka indulhat el. Ennek köszönhetően a jövőben tovább emelkedhet a vásárhelyi egyesületnél folyó szakmai munka minősége – mondta Szabó Attila, a vásárhelyi klub első embere. Hozzátette: az akadémián a legmagasabb szinten, speciális szakemberek bevonásával folyik a fiatal kosarasok képzése. Ez pedig mostantól a kék-sárgák fiataljai előtt is új távlatokat nyithat meg. A debreceniek vállalják a legtehetségesebb vásárhelyiek teljesítményének felmérését, és fejlődésük érdekében ajánlásokat tesznek, hogy minél jobb játékossá válhassanak. Ezáltal újabb ajtó nyílhat ki a vásárhelyi játékosok előtt, amire az MKOSZ rendszerében kizárólag az akadémiákon van lehetőség.

Az együttműködés segíti a Kosársuli elnökségének törekvését, miszerint minél több vásárhelyi kosarast láthasson a közönség városunk NBI-es csapatában. A megállapodás alapján a jövőben a Kosársuli edzői és szakemberei részt vehetnek az akadémia által szervezett képzéseken, nyílt napokon, nemzetközi táborokon. Utóbbi eseményeken vendégül látják a Vásárhely tehetségeit, akik más kiemelt lehetőségekkel is élhetnek, így például az akadémia színeiben nemzetközi tornákon, táborokban, továbbképzőkön vehetnek részt. A DEAC szakemberei emellett az edzésekbe is betekinthetnek, illetve tanácsaikkal támogathatják a Kosársuli edzőit.

Az együttműködés egyébként már eddig is szoros volt a két sportszervezet között. Nyáron a Kosársuli egy szakembere és több játékosa is ott volt Debrecenben napjaink legnevesebb magyar kosarasa, Hanga Ádám által megálmodott táborban. Nemrégiben pedig az egyik tehetség, Szilágyi Kende vett részt a legjobb európai utánpótlás csapatokat felvonultató liga, az EYBL küzdelmein a DEAC színeiben.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 16:06, kedd | Helyi

Regionális bajnok a Kosársuli U18-as csapata

Tiszaújvárosban rendezték az U18-as bajnokság keleti regionális döntőjét.

2022. Május 23. 15:10, hétfő | Helyi

Több mint 150 résztvevő volt a vásárhelyi streetballon

Több mint 150 résztvevője volt a május 22-én vasárnap rendezett streetballnak,

2022. Május 23. 15:07, hétfő | Helyi

Lőkös Műterméből

A 110 éve született Lőkös Sándor (1912-1993) fotográfus emlékére rendez kiállítást a Tornyai János Múzeum.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.