Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Március 18. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A családvédelmi akciótervről kezd tárgyalni a parlament

A családvédelmi akciótervről kezd tárgyalni a parlament

Az Országgyűlés négynapos üléssel folytatja munkáját a következő két hétben.

A parlament kedden harminchat ellenzéki képviselő tiszteletdíját csökkentheti a tavalyi év végére visszanyúló fegyelmi ügyekben, szerdán pedig a kormány családvédelmi akciótervéhez kapcsolódó törvénymódosításokat kezdheti tárgyalni.

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés ezúttal is hétfőn 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A parlament ezután előbb megtárgyalhatja, majd határozatot is hozhat a jobbikos Farkas Gergely mentelmi ügyében. Polt Péter legfőbb ügyész egy választási csalás miatt indult ügyben indítványozta az ellenzéki politikus mentelmi jogának felfüggesztését.

A képviselőknek ezúttal is két óra áll majd rendelkezésre az interpellációkra, míg az azonnali kérdéseket további egy órában tehetik fel a kormány tagjainak.

A keddi ülésnap a Magyarország náci megszállását követő tragikus eseményekre történő emlékezéssel kezdődik. A napirend előtti felszólalásokat határozathozatalok követik.

A Ház ekkor dönthet egyebek mellett harminchat ellenzéki képviselő tiszteletdíjának csökkentéséről, akiket a házelnök javaslatára azért büntethetnek, mert megzavarták, illetve akadályozták a parlament tavaly december közepi ülését.

A szavazások után kezdődhet általános vita a kormány családvédelmi akciótervének bevezetéséhez szükséges törvénymódosításokról.

Az emberi erőforrások minisztere javaslatában a személyi jövedelemadóról szóló törvény változtatását kezdeményezi a babaváró támogatás és a nagycsaládok személygépkocsi-vásárlási támogatása érdekében. Az indítvány emellett tartalmazza a gyermekvállalási korban lévő házaspároknak elérhető, legfeljebb 10 millió forint összegű babaváró támogatás kamatmentes kölcsönéhez kapcsolódó állami kezességvállalás főbb szabályait is.

Szerdán a közigazgatási bíróságok függetlenségére további garanciákat biztosító fideszes javaslatot tárgyalhatják az elsők között, majd napirendre kerülhetnek klímapolitikai törvénymódosítások is.

Az Országgyűlés következő ülése március 25-én, hétfőn ér véget, a második héten megszokott kérdésekkel és azonnali kérdésekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során