Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Március 02. 11:14, csütörtök | Helyi
Forrás: Novák Csaba

A biztonsági ágazat aktuális kihívásait vizsgálta a Biztonságpiac 2017 Konferencia

A biztonsági ágazat aktuális kihívásait vizsgálta a Biztonságpiac 2017 Konferencia

A közrendvédelmi, védelmi ipar trendjei mellett a magánbiztonsági ágazat, IT- és információ-biztonság legfrissebb aktualitásai álltak a Biztonságpiac Konferencia és Kiállítás szakmai pódiumbeszélgetései fókuszában.

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége (GTTSZ), a Magyar Rendészettudományi Társaság (MRTT) és a Biztonságpiac.hu Kft. hagyományos éves konferenciáját idén a budapesti Stefánia Palotában rendezték meg 2017. február 28-án.

A több helyszínen, párhuzamosan zajló pódiumbeszélgetések a köz- és magánbiztonság különböző aspektusait vizsgálták és vitatták meg az egyes biztonsági szervezetek, cégek és szolgáltatók neves képviselői. A Biztonságpiac 2017 Konferencia látogatói betekintést nyerhettek a biztonsági és rendészeti ágazat, az állami intézmények, szervezetek előtt álló legújabb kihívásokba éppúgy, mint a technológiai és informatikai fejlesztések aktuális trendjeibe.

A Biztonságpiac 2017 Konferencián szó esett többek között a biztonsági ágazat aktualitásairól, a biztonságtechnika és a magánbiztonság erősödő kapcsolatáról, a hazai IT- és információ-biztonsági szektor következő éveit meghatározó szakmai feladatokról. Külön pódiumbeszélgetésen tárgyalták meg a magyarországi védelmiipar előtt álló lehetőségeket és kihívásokat az ágazati szervezetek vezetői, illetve a kapcsolódó vállalati szereplők prominens képviselői. A konferencia idén egy különleges pódiumbeszélgetéssel zárult: a rendészettudomány jeles hazai szakértőinek részvételével ugyanis a társadalomtudományok is megjelentek a biztonsági ágazat kiemelt rendezvényének programjában.

A pódiumbeszélgetésekről készült videóbeszámolók a Biztonságpiac.hu portálon, valamint a kapcsolódó online csatornákon március közepétől lesznek megtekinthetők.

„Az idén új helyszín rendeztük meg a konferenciát, amely mind a rendezvény hangulatában, mind pedig a résztvevők nyitottságában is érzékelhető volt. A korábbi évek tapasztalataihoz képest a pódiumbeszélgetések résztvevői is jobban megnyíltak és kötetlenebb hangulatban osztottak meg szakmai információkat az érdeklődőkkel” – mondta Radványi Róbert, a Biztonságpiac.hu Kft. ügyvezetője.

A Biztonságpiac 2017 Konferencia főszervezője hozzátette: a rendezvényen összesen több mint 300 szakmai látogató vett részt, a korábbi évekhez képest kibővült a kiállítótér is. A konferencia visszatérő kiállítói mellett számos technológiai újdonságot is megismerhettek a látogatók, a kiállítók első visszajelzései szerint számos ígéretes új kapcsolatot építettek ki, így a konferencián való megjelenést kimondottan sikeresnek értékelték.

Mindezek alapján a jövőben a kiállítói terület tovább bővül majd. Mint azt Radványi Róbert elmondta: a konferenciát 35 támogató partner segítségével rendezték meg.

A korábbi évek hagyományaihoz hűen idén is a Biztonságpiac 2017 Konferencia és Kiállítás résztvevői vehették először kézbe a B iztonságpiac 2017 Évkönyvet, amelyben közel száz interjú, riport és szakmai cikk ad pillanatképet a magán - és közbiztonság magyarországi helyzetéről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése