Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. December 24. 08:06, szombat | Helyi
Forrás: Török Anita sajtóreferens

90 évesek köszöntése

90 évesek köszöntése

Dunai Józsefné, Gál István és Herczegh István Tamás a közelmúltban töltötték be 90. életévüket.

Ebből az alkalomból a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal munkatársai köszöntötték.

Dunai Józsefné (Hódi Magdolna) Szegeden született. Családja szegény volt, így már fiatalon dolgoznia kellett. Segédnővérként kapott munkát a bel- és elmeklinikán. Ezt követően a fogászati osztályra került, elvégezte a fogászati röntgen asszisztensi tanfolyamot, nyugdíjazásáig ott dolgozott. Magdi néninek 2 gyermeke született, 4 unokája és 3 dédunokája van. 2 éve a szociális otthon lakója.

Gál István Mindszenten született, ott is nevelkedett. Később mezőgazdasági gépszerelő szakmát tanult Biatorbágyon. 1944-ben elvitték leventének. A háború után a Csillag börtönben dolgozott, mint fegyőr, innen Nagyfára helyezték. Feleségével 50 évet éltek együtt, 2 gyermekük született. 13 éve a szociális otthon lakója.

(a közös képen Dunai Józsefné és Gál István szerepel)

Herczegh István Tamás Székkutas környéki tanyában született, szülei gazdálkodtak. Ő is a szüleivel gazdálkodott. Később elvitték leventének, sok helyen megfordult Európában. A háború után géplakatosnak tanult. Több munkahelye volt, nyugdíjba a Vegyesipari Szövetkezet téglagyári részlegéről ment. Még nyugdíj mellett is karbantartóként dolgozott a Kutasi úti óvodában. István bácsinak 2 gyermeke született, 3 unokája és 2 dédunokája van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.