Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Február 17. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Elek András igazgatási ügyintéző Tornyai János Múzeum és Közművelődé

86 forintos akció a Kondor kiállításon

86 forintos akció a Kondor kiállításon

A hétvégén kedvezményesen látogatható a Tornyai-múzeum kiállítása

Február 17-én lenne 86 éves Kondor Béla, a 20. század második felének egyik legjelentősebb képzőművésze, akinek mintegy 180 alkotásából a hónap végéig látható gyűjteményes kiállítás a Tornyai János Múzeumban. E hétvégén egységesen, 86 forintos áron tekinthetik meg az érdeklődők a nagyszabású tárlatot a hódmezővásárhelyi közgyűjteményben.

Pénteken 16 órától Fertőszögi Péter, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány vezetője, a Jelet hagyni kiállítás kurátora tart vezetést a Tornyai-múzeumban, ahol délután 5 órától kezdődően Kondor Béláról, az emberről, a művészről és az irodalmárról beszélgetnek az est meghívott vendégei.

A múzeum pénztárában február 17. és 19. között akciósan vásárolható meg a 2006. évi, a Kogart-házban megrendezett Kondor kiállítást bemutató DVD, illetve kedvezményesen juthatnak hozzá a művészetkedvelők a tavaly év végén megjelent, Kondor Béla megzenésített verseit és írásait tartalmazó CD-éhez. A Ne szólj, csak jóravalót! című lemezen Kondor költeményeit Mohai Gábor Kazinczy-díjas előadóművész szavalja, zongorán közreműködik Binder Károly Erkel-díjas zongoraművész, zeneszerző.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: