Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. November 14. 14:10, hétfő | Helyi
Forrás: Török Anita sajtóreferens

41 fotón a festői Mártély

41 fotón a festői Mártély

Beszámoló kiállítás a vásárhelyi fotószimpóziumról Budapesten

A mártélyi Tisza-holtág festői környezete visszatérő, szinte „örök” témája a hódmezővásárhelyi és a városhoz kötődő művészeknek. A tavalyi év során közel húsz fotográfus alkotott a mártélyi Tisza parton Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának szervezésében, a XIII. Vásárhelyi Fotószimpózium alatt. A művészek válogatott anyagából november 17-én, 18 órakor nyílik beszámoló kiállítás Budapesten, a Bartók1 Galériában.

Közel másfél évtizedes múltra tekint vissza a Hódmezővásárhelyi Fotószimpózium, melyen az ország minden pontjáról érkező fotóművészek - Hódmezővásárhely épített, szellemi, tárgyi, emberi és természeti értékein túlmutatva - tavaly, Mártély szépségeit örökítették meg fényképezőgépeikkel. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) Fotóművészeti Tagozatának művészei a nagy előd és mester, Nagygyörgy Sándor (1933-1993) fotográfus előtt tisztelegve az európai hírű természetfotós kedvenc témáját, a Tisza-holtágat kapták lencsevégre. Az elkészült több száz felvétel közül több mint negyvenet tekinthet meg a főváros művészet- és természetkedvelő közönsége november 17. és december 3. között a Bartók1 Galériában.

A Mártély - Hommáge á Nagygyörgy Sándor című kiállítást Dömötör Mihály fotóművész nyitja meg csütörtökön 6 órakor a Bartók Béla út 1. szám alatti kiállítóhelyen. A vernisszázson köszöntőt mond Hupján Attila, a MAOE Fotóművészeti Tagozatának elnöke. A tárlaton Balla András, Berényi Gyula, Doboczky Zsolt, Dömötör Mihály, Gál András, Kozák Albert, Németh Andrea, Süli István, Szél Ágnes, Török János, Vajda János és Zsila Sándor alkotásain keresztül tárul a nézők szeme elé Mártély varázslatos hangulata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.