Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Február 23. 14:33, hétfő | Helyi
Forrás: Török Anita-sajtóreferens

”150 éves a Vigadó„ programsorozaton Vásárhelyi diákok is részt vettek

”150 éves a Vigadó„ programsorozaton Vásárhelyi diákok is részt vettek

A héten ér véget a „150 éves a Vigadó” programsorozat, amellyel a Magyar Művészeti Akadémia székháza, a Pesti Vigadó megnyitásának 150. évfordulóját ünnepli.

A „150 éves a Vigadó” programsorozat utolsó hangversenyeként, 2015. február 19-én a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar adott teltházas koncertet a Díszteremben.

Az est folyamán Beethoven IX. szimfóniája csendült fel emléket állítva annak, hogy a Filharmóniai Társaság 150 évvel ezelőtt, 1865-ben lépett első alkalommal a Vigadó színpadára, hogy Erkel Ferenc vezényletével előadják – Pesten első alkalommal teljes terjedelmében Beethoven e művét.

150, a fővárostól távolabb élő, a művészetek iránt érdeklődő, tehetséges tanulót láttak vendégül, akik a hangverseny kezdete előtt a Vigadó idegenvezetői közreműködésével megismerkedhettek az épület azon részeivel is, amelyek a nagyközönség számára nem, vagy csak részben látogathatók. A „150 éves a Vigadó” programsorozat hat hete alatt közel négy és fél ezren fordultak meg a Pesti Vigadóban. A nagy érdeklődésre való tekintettel a jubileumi programok folytatását tervezik az év folyamán.

A vásárhelyi Péczelyi Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjai közül 27-en, illetve 4 pedagógus vett részt a programon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.