Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2020. Július 21. 15:19, kedd | Helyi
Forrás: index.hu

133 ezer hektáron irtják a szúnyogokat a héten

133 ezer hektáron irtják a szúnyogokat a héten

A héten 394 településen, közel 133 ezer hektáron, földről és levegőből is irtják majd a szúnyogokat, írja az MTI.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint az ország több területén továbbra is tömegesen vannak jelen a szúnyogok. Míg a dél-nyugati országrészben a biológiai és földi kémiai kezelésekkel elfogadható szintre sikerült csökkenteni a számukat, a Duna mentén sokan vannak, a keleti országrészben, főképp a Tisza és a Körösök térségében pedig tömegesen vannak jelen a szúnyogok.

A következő napokban a Tisza-tó térségében, Szolnok környékén és néhány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen földi és légi kémiai kezelések lesznek. Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Csongrád-Csanád megyében, valamint Baján és Mohács térségében, a főváros kilenc kerületében, a Szigetköz településein, a dunaújvárosi régióban, valamint Sopronban és Szekszárdon földi kezelésekkel irtják a szúnyogokat.

A kivitelezések pontos időpontjáról az önkormányzatok egyedi értesítést kapnak, ez alapján tájékoztatják a lakosságot. A földi kezeléseket napnyugta után, éjszaka végzik, a légi munkálatok naplemente előtt lesznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 13. 09:12, csütörtök | Sport

Holnap kezdődik a foci EB!

Pénteken 21 órakor a skót és a házigazda német válogatott mérkőzésével megkezdődik a 17. labdarúgó Európa-bajnokság, amelyen ismét - sorozatban harmadszor - szerepelhet a magyar együttes.

2024. Június 13. 09:09, csütörtök | Sport

Gennaro Gattuso lett a Hajduk Split vezetőedzője

A játékosként világbajnok olasz Gennaro Gattuso lett a horvát Hajduk Split labdarúgócsapatának vezetőedzője.

2024. Június 13. 06:00, csütörtök | Sport

Falunapi fiesztához hasonlított a magyar válogatott nyilvános edzése

A helyiek szeretete és a magyarok rajongása miatt leginkább egy vidám falunaphoz volt hasonlítható a pénteken rajtoló Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott szerdán tartott nyilvános edzése Németországban.