Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Július 21. 15:19, kedd | Helyi
Forrás: index.hu

133 ezer hektáron irtják a szúnyogokat a héten

133 ezer hektáron irtják a szúnyogokat a héten

A héten 394 településen, közel 133 ezer hektáron, földről és levegőből is irtják majd a szúnyogokat, írja az MTI.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint az ország több területén továbbra is tömegesen vannak jelen a szúnyogok. Míg a dél-nyugati országrészben a biológiai és földi kémiai kezelésekkel elfogadható szintre sikerült csökkenteni a számukat, a Duna mentén sokan vannak, a keleti országrészben, főképp a Tisza és a Körösök térségében pedig tömegesen vannak jelen a szúnyogok.

A következő napokban a Tisza-tó térségében, Szolnok környékén és néhány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen földi és légi kémiai kezelések lesznek. Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Csongrád-Csanád megyében, valamint Baján és Mohács térségében, a főváros kilenc kerületében, a Szigetköz településein, a dunaújvárosi régióban, valamint Sopronban és Szekszárdon földi kezelésekkel irtják a szúnyogokat.

A kivitelezések pontos időpontjáról az önkormányzatok egyedi értesítést kapnak, ez alapján tájékoztatják a lakosságot. A földi kezeléseket napnyugta után, éjszaka végzik, a légi munkálatok naplemente előtt lesznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: