Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. November 02. 11:41, csütörtök | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Kádár-huszárok és pártkatonák. Munkásőrök Hódmezővásárhelyen könyvbemutató

 Kádár-huszárok és pártkatonák. Munkásőrök Hódmezővásárhelyen könyvbemutató

A hódmezővásárhelyi Emlékpontban 2017. november 7-én, kedden 17 órárakor kerül sor a Kádár-huszárok és pártkatonák. Munkásőrök Hódmezővásárhelyen 1957-1989 című könyv bemutatójára.

A kötet Dr. Miklós Péter intézményvezető, a könyv szerkesztője és a szerzők, Nagy Gyöngyi és Dr. Zeman Ferenc, az Emlékpont történészei mutatják be.

A Munkásőrség történetét bemutató, országos kitekintésű művek közelmúltbeli megjelenése után, vidéken elsőként a hódmezővásárhelyi Emlékpont történészei dolgozták fel a helyi munkásőregység történetét. A Nagy Gyöngyi és Dr. Zeman Ferenc által jegyzett, kiterjedt levéltári kutatásokon alapuló kötet az 1956 őszén megalakult Csongrád Megyei Karhatalom és az 1957. március 17-én létrejött Szántó Kovács János Munkásőregység történetét, egészen a testület 1989-es feloszlatásáig követi nyomon.

Emellett a szerzők kiemelt figyelmet fordítottak a vásárhelyi munkásőregység személyi állományának feltérképezésére is, melynek eredményeképpen több mint ezer munkásőrt sikerült név szerint beazonosítaniuk. A könyvet az Emlékpont tulajdonában lévő, eddig még nem publikált képanyag teszi teljessé, melyben alapító tagokról készült portrék is helyet kaptak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben