Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Május 22. 17:18, szerda | Helyi
Forrás: Bodnár Panna Lea

Drogmentes Magyarországért Maraton

 Drogmentes Magyarországért Maraton

Tizennyolcadik alkalommal indult el a Drogmentes Magyarországért Maraton.

A 42 napos kampány idén Budapestről indult április 27-én és május 22-én futottak Kiskunhalas és Szeged között. Így az útvonalukkal érintették Zsana, Üllés, Bordány, Kiskundorozsma településeket is.

Számos helyi iskola kifejezte igényét a csapat felé, hogy kérjenek drogmegelőző segítséget. A felkérésnek eleget téve a Drogmentes Maraton válogatott csapata válaszolt az igényekre. Az iskolásoknak a drogok ártalmairól és a tartalmas célok fontosságáról szóló előadásokkal és kiadványokkal készültek.

Április 27-én szombaton délben indult útjára a 18. Drogmentes Magyarországért Maraton. A START rendezvény színpada a Deák Ferenc tér melletti Városháza parkban lett felállítva. Számos hazai híresség vett részt, sőt, fellépett a rendezvényen azért, hogy kiálljon a drogok ellen, a megelőzés mellett. A rendezvény után a több száz fős tömeg sétával követte a maratoni csapatot a Ferenciek teréig, ott a sétálóktól elbúcsúztak és onnan futással folytatták útjukat.

Az először 2002 márciusában megszervezett Drogmentes Magyarországért Maraton egy 42 napos futás, hazánk egyik legkiemelkedőbb, eredményekben gazdag drogprevenciós rendezvénysorozata. A 12 futóból álló válogatott csapat a hagyományokhoz híven 2100 km-t tesz meg, és betérnek minden olyan városba, faluba, iskolába (több mint 300 településre), ahová szeretettel hívták őket drogfelvilágosító előadást tartani, drogmentes kapitányokat avatni. Most már Európa legnagyobb sporttal egybekötött drogmegelöző kampányaként a 18 éves Drogmentes Magyarországért Maraton csapata azon dolgozik, hogy minél több fiatal megismerje a drogok valós veszélyeit, és tartalmas célokat tűzzön ki az életében.

A Drogmentes Magyarországért Maraton eredményességét számos elbeszélés, személyes elmondás bizonyítja. Rengeteg iskola van hazánkban, ahol az évek óta tartó drogmegelőző munka eredményeként már kevesebb fiatal próbálja ki a drogokat vagy egyenesen el is hagyták a diákok a drogok használatát. (Ezt a büszke és hálás pedagógusok, iskolaigazgatók beszámolói bizonyítják.) A 18. Drogmentes Magyarországért csapata idén, június 9-én tér vissza Budapestre a Hősök Terére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.