Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Cégregiszter | Egészség, életmód

Móritz Optika

6800, Hódmezővásárhely, Deák F. u. 2.

33 ÉVE A TÖKÉLETES LÁTÁSÉRT!

Móritz Gyuláné látszerészmester 1983-ban nyitott optikai szaküzletet Hódmezővásárhelyen, a Deák F. u. 2. sz. alatt. Azóta az üzlet folyamatosan fejlődik és bővül, ma már családi vállalkozásként működik.

Kellemes környezetben, modern műszerekkel felszerelve biztosítjuk az Ön számára a precíz és pontos szemüvegkészítést.

EGÉSZ NAPOS SZEMVIZSGÁLAT

Dr. Remák Anna szemész
szakorvos, gyermekszemész, kontaktológus

Rendel: hétfőn, csütörtökön és pénteken 9–15 óráig,
kedden 11–17 óráig, szerdán 9–12 óráig.

Zomboriné Móritz Margit optometrista

Rendel: hétfőn, csütörtökön 15–17 óráig.

A Móritz Optika mindig nagy hangsúlyt fektetett a legújabb, korszerű technikai berendezések alkalmazására. A kiválasztott szemüvegkeretekbe az optikai lencséket, a világon legkorszerűbb NIDEK csiszoló berendezéssel készítjük el saját műhelyünkben az Önök részére.

Ezzel a technológiával, valamint a világ legnagyobb optikai lencse-gyártó cégeinek lencséivel biztosítjuk a tökéletes látás élményét.

Üzletünkben:

 • szemüveglencsék
 • kontaktlencsék
 • tartozékok
 • ápolószerek
 • gyermekés felnőttszemüvegkeretek

végeláthatatlan kínálatával várjuk.

Egészségpénztári és SZÉP-kártya elfogadóhely.

Napszemüvegek széles választékban:

Üzletünkben a legmagasabb minőségi kategóriát képviselő ESSILOR szemüveglencséket forgalmazzuk, amelyek az alkalmazott innovációs technológiáknak köszönhetően egyedülálló megoldásokat kínálnak a presbyopia, a párásodás vagy az UV sugárzás okozta problémákra.

Optikai szaküzletünkben a legújabb, minden korlátot áttörő Varilux S multifokális lencséket, a páramentes Optifog és a teljes körű UV védelemmel rendelkező Crizal UV szemüveglencséket is megtalálja.

Crizal Prevencia
Tartós védelem a szem egészségéért

AZ UV SUGÁRZÁS ÉS A KÉK FÉNY MINDENHOL JELEN VAN

KÜLTÉREN

Időjárástól függetlenül (napsütéses vagy felhős időben, esőben vagy hóban) az UV sugárzás és az ibolya-kék fény káros a szemünk egészségére.

BELTÉREN

Bármilyen helyiségben is vagyunk, az ibolya-kék fénynek káros hatása van szemünkre. Az ibolya-kék fény a LED lámpák és a fluoreszkáló fényforrások fényének alkotóeleme, melyet a legtöbb modern készülék kijelzője (számítógép, táblagép, okostelefon stb.) kibocsát magából.

VÉDEKEZZEN ELLENE AZ ÉV MINDEN NAPJÁN!

AZ ÉLETHOSSZIG TARTÓ EGÉSZSÉGES LÁTÁSÉRT VÉDJE SZEMÉT MÁR MA!


1. A Crizal Prevencia szemüveglencsék a káros kék fény 20%-át kiszűrik, ezáltal 25%-kal csökkentik a retinasejtek pusztulását. A kék fény szűrésének aránya ettől kismértékben eltérő lehet a lencsealapanyag függvényében. Az Essilor és a Paris Vision Institute által végzett in vitro tesztek során retina pigment hámsejteket tettek ki kék fénynek, így reprodukálva a 40 éves emberi szem napfénynek való kitettségét.

2. Az Essilor által létrehozott és független harmadik fél által jóváhagyott új index-szel mérve, amely a szemüveglencse által nyújtott teljes (első és hátsó oldali) UV védelmet fejezi ki. E-SPF=25 minden Crizal Prevencia lencse esetén, kivéve az Essilor Orma®, ahol E-SPF=10. Az E-SPF érték kizárólag azt mutatja, hogy a lencse milyen mértékben szűri ki az UV sugarakat, ugyanakkor nem vesz figyelembe olyan külső változókat, mint pl. az arc formája, a keret formája vagy a szemüvegviselés pozíciója.

Párásodik a szemüveglencséje?

Az essilor megtalálta a megoldást: páramentes OPTIFOG szemüveglencse
egyfókuszú és multifokális
- varilux progresszív illetve vékonyított kivitelben is.

Az Essilor OPTIFOG szemüveglencsék egyedülálló páramentesítő hatású réteggel
vannak ellátva, amely megelőzi a párásodást.

A pára apró vízcseppekből áll. A lecsapódott páracseppeket az OPTIFOG réteg egyenletes filmréteggé alakítja a lencse felszínén, így az nem érzékelhető viselője számára. A vízcseppek képtorzítása és a kontrasztcsökkenés így megelőzhető.


Optifog aktivátor törlőkendő:

Általában a hőmérséklet hirtelen változásakor jelenik meg a pára a szemüveglencsén..
Változó környezeti viszonyok mellett: amikor a kinti hideg időből a meleg helyiségbe lépünk, vagy egy klimatizált, hideg helyiségből meleg és párás környezetbe lépünk ki


FEDEZZE FEL AZ ÚJ OPTIFOG® TÖRLŐKENDŐ INNOVATÍV TULAJDONSÁGAIT!

Csak törölje meg OPTIFOG szemüveglencséjét az OPTIFOG Smart Textile törlõkendõvel, ami így AKTIVÁLJA a lencse páramentességet nyújtó speciális felsõ rétegét! Az OPTIFOG Smart Textile törlőkendő minden nap használható a szemüveglencse TISZTÍTÁSÁRA is.

Az EREDMÉNY: hosszantartó páramentes és tiszta látás!


Az Optifog lencsék előnyei:

 • Páramentesítés a tisztább látásért
 • Tükröződéscsökkentés a jobb, élesebb látásért
 • Portaszítás a hosszan tartó tisztaságért
 • Felületvédelem (hosszú élettartam)
 • Könnyű tisztíthatóság a komfortos viseletért

DAILIES AquaComfort Plus kontaktlencsék

A modern életforma KIHÍVÁSAI kényelmetlenné tehetik a kontaklencse-viselést

Több nedvesség és kényelem

A Dailies Aqua Comfort Plus új napi felhasználású kontaktlencsék az Alcon-tól. A Dailies All Day Comfort kontaktlencsékhez viszonyítva, ezek a lencsék nedvesítő képessége kiemelkedőbb, és viselése kényelmesebb. A DAILIES® AquaComfort Plus® lágy, hidrogél kontaktlencse 1 napos használati idejű. Egy lencse, amely AquaComfort nedvesítő anyaggal rendelkezik, ennek köszönhetően hidratálja a szemet minden pislogás alkalmával. Egész napos kényelemérzetet biztosít a felhelyezés pillanatától kezdve.

HPMC nedvesítő közeg

A nedvesítő anyagok közül a HPMC nedvesítő közeg (Hydroxypropyl methylcelulose), a kontaktlencse folyadékokban megtalálható anyag, míg a PEG (Polyethylene glycol) és PVA (Polyvinyl alcohol) nedvesítő közegek a kontaktlencsék anyagai. A lencse beillesztés után azonnal érezni fogja a nedvesítő közegek anyagának tulajdonságából származó kényelmet. A PVA nedvesítő anyaga szempillantással aktivizálódik. Átlagosan egy ember naponta 11,000-szer pislog.

Könnyű használat

A Ciba Vision kontaktlencse gyártó szerint, a kontaktlencse viselők 95%-nak visszajelzése szerint a Focus Dailies All Day Comfort lencsékről a Focus Dailies AquaComfort Pluslencsékre történő váltás probléma mentes volt. A váltás akár specialista ajánlása nélkül is kivitelezhető. A DAILIES® AquaComfort Plus® kontaktlencse használata egyszerű, nem kell tisztítani. Mindennap új, steril lencse kerül a szemre, így tiszta és éles látást biztosít. Tökéletes sportoláshoz és aktív életmódhoz.

PIHENTESSE SZEMÉT ELEKTRONIKUS KIJELZŐK HASZNÁLATA KÖZBEN IS!

Próbálja ki az Eyezen lencséket!

Az okostelefonok, táblagépek, számítógépek és televíziók ma már elengedhetetlen részei mindennapi életünknek, hiszen ezekkel kommunikálunk, tanulunk, dolgozunk vagy épp kikapcsolódunk. Ez az új, digitális életforma egyre több erőfeszítést követel a szemünktől, sokkal gyorsabban és intenzívebben kell fókuszálnia azokra a távolságokra, amelyek a különböző készülékek eltérő kijelző távolságaiból és a rajtuk megjelenő apró, pixeles betűkből adódnak. Emellett a kijelzők vakító fénye és káros kék fény kibocsátása is problémát jelent.


2014-es kutatások* szerint 3-ból 2 ember érzi úgy, hogy amikor sok időt tölt képernyő, tablet vagy okostelefon előtt, az a szemének extra erőfeszítést igényel és 4-ből 3-an viszkető, száraz szemre is panaszkodnak a gyakori használat következtében. A szemproblémákon kívül az új magatartás új testtartásokat is eredményezett, ezért az emberek 70%-a panaszkodik nyaki és hátfájdalmakra a különböző digitális eszközök hosszantartó használatának következtében. A kutatások azt is kimutatták, hogy a digitális eszközhasználat nemcsak új testhelyzeteket, de eddig nem tapasztalt új tekintési távolságokat is eredményezett, így a korábbi átlagos olvasótávolság 40 cm-ről 33 cm-re csökkent az okostelefon használat következtében.


A fenti, digitális életformával megjelenő problémák kiküszöbölésére fejlesztette ki az Essilor az Eyezen szemüveglencséket, melyek védik a szemet a káros UV és ibolya-kék fénytől és segítséget nyújtanak a szemnek, hogy erőlködés nélkül, zavartalanul szálljon szembe a digitális kihívásokkal.


Az Eyezen szemüveglencsék 2 innovatív technológia alkalmazásával készülnek:

Az Essilor Eyezen lencsék kültéren és beltérben egyaránt viselhetők a hagyományos egyfókuszú szemüveglencsék helyett.
Csökkentik a digitális kijelzők okozta szemfáradtságot és segítenek az apróbb vagy pixeles betűk olvasásában.

Életkor alapján az alábbi Essilor Eyezen lencsék közül lehet választani:

Minden Eyezen szemüveglencse személyre szabható a szemüvegkeret egyéni adatai és a szemforgás középpont alapján, ezenfelül a Varilux Eyezen lencsék az egyéni kijelző távolság alapján is személyre szabhatók a maximális látáskomfort és a természetes testtartás érdekében.

Az Eyezen lencséket Crizal Prevencia felületvédelemmel ajánljuk.

(* Az Ipsos által az Essilor részére 4 országban, 4000 fő részvételével végzett kvantitatív kutatás)

Üzletünkben forgalmazott márkák:

Nyitva tartás

 • Nyitva tartás:
 • hétfőtől-péntekig: 8.00-17.00
 • szombat: 8.00-12.00

kapcsolat

Térkép