Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Szeptember 27. 15:34, hétfő | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Vereséggel nyitotta a bajnokságot a Kosársuli

Vereséggel nyitotta a bajnokságot a Kosársuli

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőtt- és U20-as csapata is a SMAFC vendégeként kezdte a 2021-22-es idényt.

Az A-csoporthoz és a Piros csoporthoz hasonlóan pénteken elindult az NB I/B Zöld csoportjának hosszú alapszakasza is, így mostantól a karácsonyi szünetet kivéve minden hétvégén kosárlabdaláz járja át az országot. A nyáron újjáformálódó Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli a felkészülési meccsek után immár élesben is megmutathatta, hol tart jelenleg, hasonlóan a szintén átalakuló, A-csoportból lejátszókkal is megerősített soproniakhoz. Érdekesség, hogy mindkét kispadon új vezetőedző debütált: a Kosársulinál Szablics Péter, míg a SMAFC-nál a spanyol Carlos Vallejo.

Két alakulófázisban lévő csapat nézett tehát farkasszemet egymással a Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnokban, ahol az U20-asok összecsapása mellett a felnőtteknél is lehetőséget kaptak a Kosársuliban a saját nevelésű vásárhelyi fiatalok. A félidőig jól tartotta magát a csapat, a harmadik negyedben azonban kijött a különbség és a soproniak a maguk javára fordították az eredményt.

Lendületesebben kezdtek a hazaiak, kezdőötösük minden tagja szerzett egy-egy kosarat az első három percben, így 12-6-nál időt kellett kérnie Szablics Péternek. Mindkét oldalon sok volt a hiba, de a 8. percben, Varga Zalán kettesével átvettük a vezetést, a játékrész végén pedig Csátaljai villanásaira is volt válaszunk, Bálint triplájának köszönhetően 20-20 állt az eredményjelzőn. A második negyed elején a Varga testvérek vezetésével 6-0-s rohamot produkáltunk, majd Varga Ákos hárompontosa után kialakult az addigi legnagyobb különbség a javunkra (24-29, 14. perc). Volt válasza a Sopronnak egy 8-0-s szériával, és egészen a szünet előtti pillanatokig teljesen fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladt a két csapat – és ugyan Nyikos eladott labdája, majd Varga Ákos triplája után felcsillant a remény, hogy ötpontos előnnyel kezdhetjük a második félidőt, Csátaljainak volt válasza a dudaszó előtt (39-41 a szünetben).

A pihenőt követően pedig benne maradt a „flow-ban” a SMAFC, és sajnos minden szempontból sikerült ellenszert találniuk a Kosársuli játékára. Támadásban feltörték a vásárhelyi védelmet, míg a másik palánknál nekünk semmi sem jött össze, mindez pedig egy 14-0-s hazai rohammal (53-41 a 24. percben) együtt azt eredményezte, hogy eldőlt a meccs. Varga Ákos kosaraival próbáltuk tartani a lépést, de tovább nyílt az olló, a negyed végére pedig a huszonöt pontot is átlépte a két csapat közötti differencia.

A hajrához közeledve sikerült picit feljebb zárkóznunk és kozmetikáznunk, de ez érdemi változást nem jelentett az eredményben, a soproniak magabiztosan őrizték az előnyüket és végül tizenöt ponttal, 86-71-re nyertek. A Kosársuli, egyben a mezőny legeredményesebbje a 22 pontig jutó Varga Ákos volt.

A javításra jövő hétvégén hazai környezetben lesz lehetőség, október 2-án az Újpest látogat a Hódtói Sportcsarnokba.

NB I/B Zöld csoport, 1. forduló:

SMAFC-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 86-71 (20-20, 19-21, 35-10, 12-20)

Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok. Vezette: Horváth, dr. Magyari, Benedek


SMAFC: Vercher 13/12, Heiszenberger 3/3, Csátaljai 13/3, Németh 4, Kovács 16
Cserék: Schöll 8, Nyikos 7, Szabó 6/3, Werner 6, Hajnal 5/3, Papp 5/3, Bakk -
Vezetőedző: Carlos Vallejo

Kosársuli: Borbáth 3/3, Varga Z. 16/6, Bálint 10/3, Pavlovic 11, Kovacevic 9
Cserék: Varga Á. 22/6, Bodócsi -, Vejinovic -, Németh -, Megyesi -
Vezetőedző: Szablics Péter

U20-as mérkőzés:

SMAFC-Vásárhelyi Kosársuli 69-52

Szablics Péter értékelése: "Küzdős meccs volt. Sajnos a harmadik negyedben teljesen enerváltan és fantáziátlanul játszottunk, így nagy hátrányba kerültünk. Ezt követően a negyedik negyedben próbáltunk felkapaszkodni, ez sikerült is, amiért nagyon büszke vagyok a srácokra, de sajnos csak kozmetikázni tudtunk az eredményen. Innen lesz még előre, teljes erőbedobással várjuk a következő megmérettetéseket."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.