Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. November 25. 10:58, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Vásárhelyiek látogattak Vásárhelyre

Vásárhelyiek látogattak Vásárhelyre

Testvériskolák pedagógusai a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlaton

A hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola meghívására érkezett a vendégségbe a délvidéki testvérintézmény, a torontálvásárhelyiMoša PijadeÁltalános Iskola tanárdelegációja. A vendégek vásárhelyi kollégáikkal közösen keresték fel a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlatot.

Máté Lajos,a Moša PijadeÁltalános Iskolamatematikatanára elmondta, a hat torontálvásárhelyi pedagógus a hódmezővásárhelyi iskola báljára kapott meghívást, de fontosnak tartották felkeresni az Őszi Tárlatot, majd a református ótemplomba is ellátogattak.

Torontálvásárhelyt hódmezővásárhelyi családok alapították 1792-ben, s a délvidéki település református közössége testvérgyülekezete az ótemplom hitközségének.Máté Lajos, aki a torontálvásárhelyi egyházközség gondnoka is, hozzátette: azért is fontos számukra Hódmezővásárhely legrégebbi épülete, az ótemplom felkeresése, mert amikor őseik útra keltek, a 214 család annak idején az ótemplomban vett áldást.

A délvidéki vendégeket és a vendéglátó hódmezővásárhelyi pedagógus kollégáikat Gál Petra, a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat kurátor asszisztense kalauzolta a kiállításon, felhívva a figyelmet, hogy a december 1-jéig látogatható tárlat zárónapján, 15 órakor kezdődő finisszázsonaz idei tárlat fődíjasa, Szabó Klára Petra képzőművész mutatja be a képzőművészeti seregszemle alkotásait az érdeklődőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.