Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. December 10. 16:31, kedd | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Vásárhelyi és szabadkai diákok alkotásaiból nyílik tárlat a Tornyai-múzeumban

Vásárhelyi és szabadkai diákok alkotásaiból nyílik tárlat a Tornyai-múzeumban

Gyermekrajzokon a magyar karácsonyi hagyományok

Ünnep, család, hagyomány címmel hirdetett rajzpályázatot alsó és felső tagozatos hódmezővásárhelyi és szabadkai általános iskolás gyermekek részére a Hódmezővásárhely Református Újtemplomi Egyházközség. A beérkezett 110 alkotást hétfő délután rangsorolta a zsűri, az eredményt a péntek délután megrendezésre kerülő kiállításmegnyitón ismerhetik meg a gyermekek, szüleik és felkészítőik.

A rajzpályázat célja a magyar nép hagyományainak felelevenítése, megőrzése. A gyermekek megismertetése a jeles napok történetével, hagyományaink egykori és mai szerepével. A tanulók kreativitásának, fantáziájának fejlesztése és a tehetséges tanulók bemutatatása. Az ünnepre hangolódás elősegítése, a családi kötelékek erősítése.

A szabadon választott technikával készült rajzokat és festményeket Major Istvánné, a Hódmezővásárhely Újtemplomi Református Egyházközség vezetője, Ninkov K. Olga,a Szabadkai Városi Múzeum művészettörténésze és Terendi Viktória, a Tornyai János Múzeum néprajzkutatója értékelte.


A rajzverseny eredményhirdetésére és a kiállítás megnyitására december 13-án, pénteken délután 4 órakor kerül sor a Tornyai János Múzeumban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.