Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Szeptember 18. 10:16, kedd | Helyi
Forrás: Szöveg: Búz Csaba főhadnagy Kép: a szerző és Adorján Krisztián szakaszvezető

Újra fellángolt a „Bocskai Tüze”

Újra fellángolt a „Bocskai Tüze”

Páncéltörő és aknavető lövészetet tartott szeptember közepén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonáira épülő MH Zászlóalj Harccsoport.

A „BOCSKAI TÜZE 2018” elnevezésű gyakorlat a - hódmezővásárhelyi 62. Lövészzászlóalj bázisán megalakított – MH Zászlóalj Harccsoport tűztámogató alegységeinek felmérése volt, a Várpalota közelében található „nullponti” lőtéren.

A szakasz szintű tűzfeladatok során, az aknavető szakaszparancsnokok teljesítették egyéni tűzfeladataikat a saját alegységeikkel. Már a szakasz parancsnokának tudását mérték fel, de az értékelésébe beleszámított az aknavetőket kezelő személyzet tevékenysége is.

A támogató szakaszok páncéltörő rajai is részt vettek a gyakorlaton. Az egyéni és szakaszszintű feladatok során a páncéltörőknek, a közel egy kilóméterre elhelyezett úgynevezett kemény célokra – azaz már nem használt harckocsikra, páncélozott járművekre - , illetve mozgó célokra kellett rávezetni az irányítható rakétákat.

„A felkészülés sikeres volt, az ellenőrző aknavető tűzvezetés során mindenki teljesítette a feladatokat. A támogató szakaszok most már a lövész századokkal, az aknavető szakasz pedig az MH Zászlóalj Harccsoport terveinek megfelelően folytatja a felkészülést.” - mondta Varga István százados, a tűztámogató részleg parancsnoka.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.