Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Szeptember 30. 14:57, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Újabb nemzetközi járatokon érhető el az étkezőkocsi-szolgáltatás

Újabb nemzetközi járatokon érhető el az étkezőkocsi-szolgáltatás

Szeptember utolsó hétvégéjétől a Dacia nemzetközi gyorsvonatban és a Transilvania EuroCity vonatban is közlekedik étkezőkocsi.

A nyári menetrendi időszakban a Balaton expresszvonatokban közlekedtetett étkezőkocsik kedvező fogadtatása nyomán, a MÁV-START szeptemberben –több lépcsőben –nemzetközi forgalomban is bővítette a szolgáltatást. A hónap végére valamennyi bécsi EuroCity és gyorsvonat, valamint a brassói Corona InterCity is étkezőkocsival jár.

A Bukarest–Budapest–Bécs viszonylatú Dacia gyorsvonatban a Budapest és Bécs közötti szakaszon, valamint a Bécs–Budapest–Kolozsvár útvonalú Transilvania EC-ben a teljes viszonylaton közlekedik étkezőkocsi szeptember 29-étől, illetve a visszaúton szeptember 30-ától.

Ezeknek a vonatoknak az étkezőkocsijában a többi bécsi EuroCity-jével megegyező összetételű és árú kínálattal várja utasait a MÁV-START. Az ételek között megtalálhatók hagyományos magyaros fogások (pl. marhapörkölt, gulyásleves), valamint streetfood jellegű ételek (pl. hamburger, BBQ szendvics, hotdog) is. Az italkínálatban a csapolt sör mellett minőségi borok és röviditalok, valamint 100 százalékos gyümölcslevek is szerepelnek.

Az étkezőkocsik étlapja itt érhető el:https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/etkezokocsik-becsbe-es-brassoba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak