Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Április 17. 14:43, szerda | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Történelemtudásukat mérték össze a diákok az Emlékpontban

Történelemtudásukat mérték össze a diákok az Emlékpontban

Közel százhúsz, hódmezővásárhelyi, székkutasi és mindszenti felső tagozatos diák vett részt a Klauzál Gábor Általános Iskola és az Emlékpont szerdán megrendezett történelemversenyén.

A szervező tanintézet vezetője, Miklós Anikó örömét fejezte ki, hogy néhány év kihagyás után a mindszenti iskolások ismét neveztek az így már regionálisnak tekinthető tudáspróbára.

Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ igazgatója köszönetet mondott a diákokat felkészítő pedagógusoknak és a szaktárgyi verseny szervezésben évek óta partnerként résztvevő Emlékpontnak.

A délelőtt folyamán a diákok a konferenciateremben töltötték ki az évfolyamonként összeállított, a történelmi szaktárgyi tudást mérő tesztlapot, majd Nagy Gyöngyi, az Emlékpont történészének tárlatvezetésével megismerték a közgyűjtemény állandó kiállítását, s közben feleletet adtak a tárlathoz kapcsolódó feladatlap kérdéseire is.


A verseny eredményhirdetésére a tavaszi szünetet követően április 25-én kerül sor, ahol minden évfolyam hat legeredményesebb diákja könyvjutalomban részesül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.